Sokolac: U Skupštini šest političkih stranaka

Srna
Sokolac: U Skupštini šest političkih stranaka

SOKOLAC - Odbornici šest političkih stranaka i predstavnik nacionalne manjine u naredne četiri godine činiće Skupštinu opštine Sokolac, a najviše mandata osvojio je SNSD, podaci su Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Sedam mandata osvojio je SNSD-a, šest SDS-a sa odbornikom nacionalne manjine, tri DNS, po dva Demos i PDP i jedan Ujedinjena Srpska.

Odborničke mandate iz SNSD-a osvojili su Strahinja Bašević, Jovan Golijan, Milan Jolović, Đorđe Radić, Goran Kosorić, Goran Bulajić i Željko Dangubić.

Iz SDS-a su mandate osvojili Miodrag Dupljanin, Žarko Kosorić, Dejan Elez, Danko Vučetić, Nikola Šarac i iz reda nacionalnih manjina Miladinka Zekić.

DNS će u naredne četiri godine predstavljati Dušica Maksimović, Njegoš Samardžija i Ana Renovica.

Odborničke mandate iz DEMOS-a osvojili su Srđan Knežević, Srna Rajak, iz PDP-a Drago Topalović i Dušan Sokolović, a iz Ujedinjene Srpske Sretko Marjanović.

Skupština opštine Sokolac broji 21 odbornika.

Aktuelni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica će i treći mandat biti na čelu ove opštine sa osvojenih 3.684 glasa, što je 50,57 odsto, dok je kandidat SNSD-a Bojan Koprivica osvojio 2.916 glasova ili 40,03 odsto.

Kandidat DNS-a za načelnika opštine Sokolac Zoran Čolović dobio je 685 glasova ili 9,40 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana