SNSD u Istočnom Sarajevu započeo predizbornu kampanju, Dodik očekuje pobjedu u 80 odsto opština

Srna
SNSD u Istočnom Sarajevu započeo predizbornu kampanju, Dodik očekuje pobjedu u 80 odsto opština

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i članovi najužeg rukovodstva ove stranke zvanično su danas u Istočnom Sarajevu otvorili predizbornu kampanju za lokalne izbore, na kojoj su promovisani kandidati za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnike gradskih opština Istočnog Sarajeva, kao i kandidati za odbornike.

Kampanja SNSD-a započela je okupljanjem članova, koalicionih partnera i simpatizera ove stranke u Istočnoj Ilidži na šetalištu "Dr Miodrag Lazić", a prisustvuju joj je potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, te visoki stranački zvaničnici.

Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva je Ljubiša Ćosić, kandidat Koalicije "Izgradimo zajedno Istočnu Ilidžu" za načelnika Istočne Ilidže je Nebojša Šešlija, kandidat za načelnika Istočnog Novog Sarajeva je Jovan Katić, Trnova Dragomir Gagović, Sokoca Bojan Koprivica, Pala Boško Jugović i Istočnog Starog grada Mladen Maletić

Kandidati, članovi i pristalice ove strank nosili su brojne rekvizite sa logom SNSD-a, a posebno su bili istaknuti štandovi sa likom Nebojše Šešlije.

Kampanja je, nakon šetnje ulicama Istočne Ilidže, nastavljena u Istočnom Novom Sarajevu, na Trgu Republike Srbije, prigodnim programom.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova politička partija danas započinje pobjednički hod, raširenih ruku, čistog obraza i računa, koji će dovesti do toga da u više od 80 odsto opština u Srpskoj osvoji vlast.

Dodik je na zvaničnom otvaranju predizborne kampanje SNSD-a poručio da je ovaj dan važan za svaku političku partiju koja učestvuje na izborima, te za sve građane Republike Srpske koji su zainteresovani za budućnost.

- Okupljamo se ovdje na Istočnoj Ilidži i svim opštinama danas da bi krenuli u još jedan pobjednički hod koji će dovesti do toga da u više od 80 odsto oština u Srpskoj dobijemo vlast. Okupljamo se za Republiku Srpsku da bismo joj dali novu snagu - naglasio je Dodik.

On je rekao da će SNSD zajedno s Vladom Republike Srpske, institucijama Srpske i najvažnijim funkcionerima Republike graditi svaku opštinu na najbolji mogući način.

- Dokaz za to su opštine u okruženju koje su do sada imale odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske. Način na koji su oni rješavali svoje probleme najbolje govori o tome - poručio je Dodik.

On je istakao da će SNSD u ovu kampanju ući s prezantacijom postignutih rezultata.

- Mi nećemo voditi prljavu kampanju, jer za to nemamo potreba. Nas ne interesuju naši politički protivnici u smislu da im govorimo ono što nije dostojno - naglasio je Dodik, dodajući da će o političkim protivnicima govoriti kao o ukupnoj političkoj pojavi.

Dodik je ponovio da će kampanja SNSD-a biti čista, neopterećena i za ljude koji će biti okupljeni oko Republike Srpske i svake opštine.

- Mi smo zainteresovani da ljudima pokažemo ono što smo radili. Mi imamo sposobnost za to i nesumnjivo je da je sudbina Republike Srpske vezana isključivo za sudbinu SNSD-a, narodno-političku partiju. SNSD neće odustati od svog naroda i svoje Republike Srpske - poručio je Dodik.

On je naglasio da srpski naroda može opstati samo u jedinstvu, okupljen oko Republike Srpske.

- Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija i neka živi srpski narod gdje god se nalazi - poručio je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a izjavila je da je SNSD najjača partija u Republici Srpskoj koja je okrenuta ka jačanju Srpske i koja godinama sprovodi realnu i politiku ozbiljnih procesa.

-SNSD, kao najjača partija u Republici Srpskoj, mnogo godina je na vlasti i dominantan je u svim institucijama. SNSD sprovodi realnu politiku okrenutu prema Srpskoj, ali i lokalnoj zajednici, znajući da ono što je snaga lokalnih zajednica i ono što je snaga jedinstva - to čini jačom Republiku Srpsku - poručila je Cvijanovićeva.

Istakla je da je ponosna na članove SNSD-a koji mnogo godina predano rade, na aktiviste koji pomažu da se sprovede politika SNSD-a na terenu i koji su u stanju da iskomuniciraju glavnu poruku SNSD-a, a to je jaka Republika Srpska.

- Za nju radimo, vodimo svake izbore za Republiku Srpsku. I cilj onoga što se dešava u međuvremenu, između predizbornih kampanja uvijek je - politički stabilna, jaka, funkcionalna, ekonomski održiva, sve jača i razvijenija Republika Srpska, ali i jake lokalne zajednice, kao sastavni dio naše Republike. Ono što je uvijek ostao cilj jeste - ne odustati od Republike Srpske - naglasila je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske.

Prema njenim riječima, SNSD nije partija koja se bavi malim, sitnim pitanjima ili problemima, već ozbiljnim procesima i svi koji su sa njima su dobrodošli da donesu stabilnost Republike Srpske.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da je ovoj političkoj partiji podjednako važan svaki dio Republike Srpske i da iz tog razloga kampanju za lokalne izbore počinje u Istočnom Sarajevu, u opštini Istočna Ilidža.

- Nadam se da će naš kandidat za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija od 15. novembra biti načelnik ove lokalne zajednice - rekao je Višković.

Višković, koji je i premijer Republike Srpske, ističe da institucije Srpske vode računa o svim dijelovima Republike, od Trebinja do Novog Grada.

On je izrazio uvjerenje da će Šešlija, uz pomoć institucija Srpske, realizovati sve što je zamislio, a sve zbog interesa i dobrobiti građana Istočne Ilidže.

Višković je naglasio da Republika Srpska mora ostati poželjna destinacija za život, posebno Srba i srpskog naroda.

- Meni je više nego drago da je Istočno Sarajevo velelepan grad i na to sam ponosan - rekao je Višković.

On je poručio da će biti učinjeno sve što je potrebno da ljudima koji žive u ovom dijelu Srpske bude bolje, a Istočno Sarajevo postane još razvijeniji grad, sa više radnih mjesta.

Višković je Šešliji i ostalim kandidatima SNSD-a koji se nalaze na listi zaželio da ostvare pobjedu 15. novembra.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je danas čvrsto uvjerenje da će svi kandidati SNSD-a za načelnike opština u sastavu grada Istočnog Sarajeva, uključujući i izbor gradonačelnika, ostvariti ubjedljivu pobjedu na narednim lokalnim izborima.

- Realizovali smo veliki broj kapitalnih projekata, baziranih na potrebama i zahtjevila građana, kao i poslovne zajednice. Dovoljno je pogledati zgradu Administrativnog centra Republike Srpske, Bolnicu žSrbijaž, Olimpijski centar žJahorinaž, investicije u visoko, srednje, osnovno i predškolsko obrazovanje, kao i sportske sale i terene, parkove, šetališta... - rekao je Ćosić novinarima na zvaničnom otvaranju predizborne kampanje SNSD-a na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

On smatra da su opštinske uprave na Palama, u Istočnom Novom Sarajevu i Trnovu pod rukovodstvom SNSD-a u proteklom izbornom periodu učinile mnogo više za građane od onih na Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Istočnoj Ilidži, koje vode SDS-ovi načelnici.

On je istakao da se u ovom izbornom procesu prvi put gradonačelnik Istočnog Sarajeva bira neposredno, zahvaljujući podršci Kluba poslanika SNSD-a i vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje Zakona o gradu Istočno Sarajevo, koji definiše to pitanje.

Prema njegovim riječima, veoma je bitno da su se danas u Istočnom Sarajevu okupili svi kandidati SNSD-a - za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnike svih šest gradskih opština, kao i za odbornike.

- To govori koliko SNSD pridaje značaja okupljanju, i to ne samo političkih partija, već i naroda, građana s ciljem zadovoljenja svih njihovih interesa i potreba, kao i razvoja naših lokalnih zajednica - rekao je Ćosić.

On kaže da to okupljanje šalje nedvosmislenu, jedinstvenu i snažnu podršku za dalji razvoj Republike Srpske u svakom segmentu društva.

Prema njegovim riječima, to znači i dalji razvoj infrastrukture, privrede, kulture, obrazovanja, sporta, nevladinog sektora, kao i podršku svemu onome što je SNSD, vodeći Vladu Republike Srpske sa koalicionim partnerima, radio godinama unazad.

Ćosić je ponovio da ogromne zasluge za intenzivan razvoj ovih opština imaju čelnici SNSD-a Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija i Staša Košarac, koji obavljaju važne republičke i funkcije na nivou BiH.

On je izrazio očekivanje da će nakon 15. novembra pobjednici lokalnih izbora u svih šest opština Istočnog Sarajeva biti načelnici iz SNSD-a, što uključuje i stabilnu većinu u lokalnim parlamentima.

- SNSD je pokazao kako treba voditi Vladu, kako treba čuvati i sačuvati Republiku Srpsku, kako je treba promovisati u međunarodnom okruženju, i svima staviti do znanja da ovdje žive dobri, vrijedni i čestiti ljudi i domaćini, okupljeni oko zajedničke ideje – šest snažnih opština u gradu Istočno Sarajevo, i još ljepši i jači grad", poručio je Ćosić.

Kandidat Koalicije "Izgradimo zajedno Istočnu Ilidžu" Nebojša Šešlija rekao je da je dobio povjerenje najjače političke partije u Republici Srpskoj kako bi u narednim godinama radio na izgradnji ove lokalne zajednice koja 25 godina stagnira i ne prati trendove opština u okruženju.

- Krajnje je vrijeme da Istočna Ilidža postane regionalni lider u gradu što se tiče razvoja. Ovo u naredne četiri godine mora biti najveće gradilište na istoku Srpske. Samim tim stvorićemo uslove za nova radna mjesta i u privatnom i javnom sektoru - rekao je Šešlija.

On je naglasio da je današnji skup organizovan u naselju Dobrinja jedan koje 25 godina nije postalo urbani centar Istočne Ilidže, a što je trebalo.

- Krajnje je vrijeme da to riješimo. Porta hrama Svetog Vasilija Ostroškog je izgubila svoju prvobitnu namjenu zbog lošeg urbanističkog plana i divlje gradnje. Naši preci su se borili za dozvolu za izgradnju ovog hrama. To je trebao da bude svetionik naše opštine, mjesto gdje ćemo se okupljati, saborovati, ali sada više nismo u toj prilici - ocijenio je Šešlija.

Podsjetio je da se krenulo i sa izgradnjom spomen kapele poginulim borcima Sarajava i da ni to, nakon 25 godina nije završeno i pored značajne podrške Republike Srpske i Srbije.

- Danas smo ovdje sa visokim funkcionerima najjače partije SNSD-a i krećemo iz Istočne Ilidže. To je znak podrške našoj viziji, našem jasnom programu za pobjedu na ovim izborima i podrška našem planu da zajedno izgradimo Istočnu Ilidžu - poručio je Šešlija.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da danas ponosno stoje na mjestu koje su u proteklih osam godina postavili kao sinonim okupljana, razvoja i napretka i koje je poželjno za život i zasnivanje porodice.

Katić je poručio da je SNSD u Istočnom Novom Sarajevu pokazao i dokazao da se stvari mogu mijenjati na bolje, jer je sve vrijeme osluškivao potrebe građana i napravio od ove lokalne zajednice urbanu sredinu u koju se dolazi i gdje ljudi žele da žive i rađaju djecu.

 - Pred svima nama je zajednički cilj da se okupimo oko napretka Istočnog Novog Sarajeva, oko napretka grada Istočno Sarajevo i oko napretka Republike Srpske - istakao je Katić i dodao da danas nema predizbornih obećanja, već predizbornih mjerenja šta je SNSD uradio u osam godina u Istočnom Novom Sarajevu.

On je rekao da je u planu da u saradnji sa Vladom i institucijama Republike Srpske u ovoj lokalnoj zajednici naprave još jednu školu, obdanište, kao i druge objekte.

Kandidat za načelnika Istočne Ilidže Nebojša Šešlija rekao je da je dobio povjerenje najjače političke parije, kao i koalicija šest političkih partija da bude kandidat za načelnika opštine Istočna Ilidža i da je zajednički izgrade.

Šešlija kaže da je mnogo toga potrebno uraditi u opštini Istočna Ilidža, jer dosadašnja vlast nije uradila gotovo ništa, a sve najznačajnije projekte na području opštine uradila je Vlada Republike Srpske.

On je podsjetio da je napravljena Bolnica "Srbija", administrativni centar Vlade Srpske, mjesto gdje se sada donose najznačajnije odluke za srpski narod i opstanak Republike Srpske.

- Uradili bi i mnogo više da je opštinska vlast željela saradnju sa institucijama Republike Srpske - rekao je Šešelija i obećao da će u naredne četini godine unaprijediti ovu saradnju i riješti mnoga pitanja.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale i aktuelni načelnik Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što SNSD sa simboličnog mjesta Trga Republika Srbija zvanično počinje kampanju svjesta da je pobjeda za neupitnu i stabilnu Republiku Srpsku.

Jugović je naglasio da su rezultati njegovog rada u posljednje četiri godine vidljivi i prepoznatljivi i da će nastaviti sa izgradnjom i razvojem opštine, u čemu mu ima nesebičnu podršku svih institucija Srpske.

- Važno je da se okupimo oko programskih politika SNSD-a i objedinimo lokalnu, gradsku i republičku vlast, jer to je jedini i najbolji način da uradimo sve ono što je kapitalno i najbolje za našu opštinu - poručio je Jugović.

Kandidat za načelnika opštine Sokolac Bojan Koprivica istakao je da je Sokolac po prvi put okupio mlade, obrazovane i odlučne ljude koji su spremni da i Sokolac dovedu u pobjednički tim SNSD-ovih lokalnih zajednica.

- Nama će osnovni cilj i zadatak biti da obezbijedimo što bolje uslove za život našeg stanovništva - rekao je Koprivica.

Aktuelni načelnik Trnova i kandidat za načelnika Dragomir Gagović rekao je da je u dosadašnjem radu imao veliku pomoć predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Vlade Radovana Viškovića i svih institucija Srpske.

- Trnovo je malo mjesto i imalo je vrlo trnovitu istoriju. Mi ćemo i dalje imati podršku SNSD-a i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa onim što smo do sada radili - istakao je Gagović.

Kandidat za načelnika opštine Istočni Stari Grad Mladen Maletić pozvao je na fer i korektne izbore i da se pridržavaju pravila za vanredne situacije zbog virusa korona.

Maletić se nada da će SNSD ostvariti pobjedu u svih šest opština, kao i u gradu Istočno Sarajevo.

- Nadam se da će u mojoj opštini doći do promjena i da ćemo uz pomoć Vlade Republike Srpske i ostalih institucija napraviti dostajne uslove za život svih građana - istakao je Maletić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana