SNSD siguran u pobjedu

Svjetlana Tadić
SNSD siguran u pobjedu

BANjALUKA - Lijepljenjem prvog plakata na Trgu Krajine u Banjaluci Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u petak u 12 časova zvanično je započeo izbornu kampanju za opšte izbore koji će se održati 3. oktobra.

Predsjednik SNSD-a i kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da SNSD vidi kao apsolutne pobjednike izbora.

- Mi smo stalno u izbornoj kampanji, sigurni smo u pobjedu i što se tiče parlamenta i na mjestima predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH. Naša politika je politika kontinuiteta stabilnosti - istakao je Dodik.

Dodao je da će razvojem RS doći do definisanog statusa Srpske, a sve u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Međutim, mi nismo oni koji ćemo čuvati Dejton do kraja, dok ga drugi odbacuju. Nećemo ni mi biti jedini čuvari i tražićemo da se pitanje statusa RS riješi u sljedećim godinama - naglasio je Dodik.

Dodao je da su iza SNSD-a godine rezultata i uspjeha, te da se političari mjere po tome šta su ostavili iz sebe, a ne po tome šta pričaju.

- Imamo razlog da budemo ponosni na to što smo kao partija i pojedinci dali za RS, a to je prepoznato kod većine ljudi i iz tog razloga idemo u ovu kampanju sa optimizmom - kazao je Dodik.

Naglasio je da je RS demokratska zemlja koja podrazumijeva da se i drugi kandiduju za institucije vlasti.

- Neka se i drugi takmiče, želim im svima uspjeh i sreću. Pokazaćemo demokratski potencijal RS, ali ono što je sigurno je to da pobjeda pripada nama - istakao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je rekao da je borba za stabilnu i razvijenu Republiku Srpsku prioritet SNSD-a.

- To znači mir, toleranciju i razumijevanje u RS i u širem regionu. SNSD je i u prethodne četiri godine zastupao ovu tezu i nastavlja bitku za uspješnu RS - rekao je Radmanović.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici dva Igor Radojičić rekao je da SNSD aktivno djeluje više od četiri godine i da su iza te stranke četiri godine političke i institucionalne stabilnosti RS.

- Ne treba nam ponavljanje vremena kada su vlade bile sastavljena od deset do 15 posvađanih stranaka. SNSD nudi političku stabilnost koja je vladala posljednje četiri godine - istakao je Radojičić i dodao da je za vrijeme SNSD-a više od 275 miliona maraka investirano u zdravstvo, a više od 85 u škole, te da to treba da se nastavi.

Na pitanje da li se može očekivati da bude novi premijer RS, Radojičić je rekao da ga birači poslije izbora mogu vidjeti u NSRS, gdje je i kandidovan.

Nosilac liste SNSD-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić rekao je da SNSD sa Dodikom na čelu ima jasnu viziju i stabilno vođstvo, te da je to ono što građanima treba u sljedećem periodu.

Ostali gradovi

SNSD započeo je kampanju istovremenom akcijom "Prvi plakat SNSD-a" u svim opštinama u RS. Opštinski odbori u više od 60 opštinskih organizacija organizovali su javne manifestacije lijepljenja prvog plakata i predstavljanje kandidata SNSD-a, kojima je prisustvovalo više od 50.000 građana, članova i simpatizera ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana