SNSD Pale: Spriječiti kupovinu glasova i pritisak na posmatrače i biračke odbore

Srna
SNSD Pale: Spriječiti kupovinu glasova i pritisak na posmatrače i biračke odbore

PALE - Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Pale saopštili su da imaju obavezu da upozore javnost da su građani ove opštine uznemireni pojavom da određena lica ili grupe njih nude novac, radna mjesta ili druge usluge za glas opozicionim partijama.

Iz paljanskog SNSD-a upozorovaju da imaju saznanja da se vrši i ogroman pritisak na članove biračkih odbora, posmatrače ili druga lica koja mogu na bilo koji način uticati na tačnost rezultata izbornog procesa.

- Apelujemo na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijsku upravu Istočno Sarajevo da preduzme sve neophodne radnje na sprečavanju ove pojave jer posljedice mogu biti nesagledive, a pogotovu imajući u vidu da se prvi put neposredno bira i gradonačelnik grada Istočno Sarajevo - ističe se u saopštenju.

Opštinski odbor SNSD-a Pale upozorava sve glasače i učesnike izbornog procesa da je bilo kakva manipulacija u toku i prije samih izbora krivično djelo koje je kažnjivo po zakonu.

Takođe, iz paljanskog SNSD-a podsjećaju sve sugrađane da su dužni prijaviti policiji sva saznanja o ovakvim aktivnostima ili čak i njihovim pokušajima.

- Onaj ko kupuje glas nije bio sposoban da ga zaradi trudom i djelom, i samim tim govori o svojoj vrijednosti. Ako nije stekao vaše povjerenje marljivošću i radom, onda nemojte sebi dozvoliti da svoj glas prodajete, jer u tom slučaj vaš glas ima simboličnu vrijednost i beznačajnost te naredne četiri godine. Poštujte sebe i svoje najbliže - poručili su iz Opštinskog odbora SNSD Pale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana