SNSD jedini garant daljeg jačanja Srpske

Glas Srpske
SNSD jedini garant daljeg jačanja Srpske

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik izjavio je da su kandidati te stranke na predstojećim opštim izborima jedini garant daljeg jačanja Republike Srpske.

- Republika Srpska je moj moto, životni cilj i moja posvećenost - rekao je Dodik u nedjelju uveče na centralnom predizbornom skupu SNSD-a u Kozarskoj Dubici, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada članova i simpatizera ove stranke.

On je pozvao Dubičane da, kao i prethodnih godina, ukažu povjerenje kandidatima SNSD-a za vršenje najvažnijih zakonodavnih i izvršnih funkcija u RS i BiH jer su, kako je rekao, pokazali da mogu i znaju da štite interese srpskog naroda, javila je Srna.

Dodik je rekao da će poslije oktobarskih izbora biti izvršen novi pritisak na institucije RS u kontekstu promjene Ustava BiH.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da se RS čuva u Sarajevu i ponovio da će "RS biti ravnopravna u BiH ili neće biti BiH".

- Obećali smo da ćemo čuvati RS u Sarajevu i to obećanje smo ostvarili. RS je sada bolji dio BiH, a u periodu koji je pred nama učinićemo da po stepenu razvoja postane vodeća u regionu - rekao je Radmanović.

Kandidat SNSD-a za člana Parlamenta BiH Nikola Špirić istakao je da su kandidati te partije svojim dosadašnjim radom dokazali da je moguće zaustaviti prenos nadležnosti RS na institucije BiH.

Srpska nije sporna

Dodik je poručio da više nije sporna Srpska jer je ona trajna kategorija, već da jedino može biti sporna BiH.

- Danas su se mnogi zabrinuli za BiH jer mi imamo naša prava, mi imamo snagu koju ste nam dali vi vašim glasovima i vašom podrškom. Jedinstvo SNSD-a je postalo problem jer, dok smo god mi jedinstveni, ne mogu nam ništa i nema prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na BiH - poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana