SNSD ima viziju moderne Banjaluke

V.Štrbac, V. Kulaga
SNSD ima viziju moderne Banjaluke

BANjALUKA, GRADIŠKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata uveo je Republiku Srpsku u stabilan period koji traje već četiri godine. Ovo je jedina vlada koja je izdržala pritiske međunarodnog faktora i razna podmetanja iz Sarajeva.

Rekao je ovo kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik na predizbornoj tribini koja je održana u ponedjeljak uveče pred više hiljada stanovnika u banjalučkom naselju Lauš.

Obraćajući se okupljenim simpatizerima, Dodik je naglasio da SNSD nastavlja da radi za narod zbog podrške koju im je dao u proteklom periodu i istakao da su investiciona ulaganja u Banjaluku, u posljednje četiri godine, iznosila milijardu maraka.

- Rekonstrukcija Kliničkog centra, saobraćajnice, objekti kulture, zgrada Vlade RS su ljepote ovoga grada i sve ostalo što smo uradili, urađeno je jer je SNSD imao viziju. Banjaluka je danas novi grad koji pripada svim njenim stanovnicima. Ovo je naša zemlja i naš grad i zato se borimo za njega i nećemo odustati od naše borbe - istakao je Dodik pozdravljen ovacijama i burom aplauza.

Oko šest hiljada Banjalučana sa Lauša koliko je, prema procjenama, prisustvovalo predizbornoj tribini, gromoglasnim aplauzom pozdravilo je i kandidata ove partije za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojšu Radmanovića.

- Lauš poručuje međunarodnoj zajednici, političarima iz drugog entiteta, opoziciji u RS da hoćemo slobodu, ravnopravnost i razvoj. Mi smo stanovnici ravnopravne RS i ponosni smo na to. To moraju shvatiti svi u BiH, RS i međunarodnoj zajednici - naglasio je Radmanović.

Na izbornoj tribini koja je u ponedjeljak uveče održana u Gradišci Dodik je poručio da samo jasna politika i jedinstvo na izborima mogu pružiti bezbjednost i mir, jer u suprotnom male političke partije u stalnim svađama mogu da rasture društveno i nacionalno tkivo Srpske.

- Srbi su ozbiljan narod koji ima pravo na svoju nacionalnu politiku. Ponosan sam na ono što je SNSD uradio u posljednje četiri godine, posebno na očuvanju Policije RS koja je 2005. godine bila pred ukidanjem, kao i na naziv Srpske i niz nadležnosti, čime je SNSD vratio dostojanstvo srpskom narodu - rekao je Dodik.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH u izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić rekao je u Gradišci da samo ravnopravna RS kao entitet može garantovati opstanak BiH.

- Moramo biti jedinstveni, jer je status RS najbitniji - naglasio je Špirić.

Srbac

SNSD je u ponedjeljak uveče održao izbornu tribinu u Srpcu. Na tribini je istaknuto da je SNSD-u potrebna podrška od najmanje 51 odsto glasova kako bi RS dobila garanciju za dugoročan opstanak RS. Naglašeno je da SNSD o najavljenim ustavnim promjenama u BiH neće razgovarati dok iz BiH ne ode OHR.

D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana