SNSD Banjaluka: PDP da objavi kako troše pola miliona KM javnih sredstava

Srna
SNSD Banjaluka: PDP da objavi kako troše pola miliona KM javnih sredstava

BANjALUKA - Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i odbornički kandidati te partije na predstojećim izborima pozvali su PDP "da bude principijelan u svojim predizbornim obećanjima o transparentnosti i javno objavi sve račune i ugovore svog banjalučkog odbora, te saopšte podatke kako troše oko pola miliona KM javnih sredstava".

Kandidat SNSD za odbornika u banjalučkoj Skupštini Anja Ljubojević istakla je na konferenciji za novinare da se to odnosi na sve zaključene ugovore i račune iz kase PDP-a, ali i na sve spiskove radnika i radnika koji rade po ugovoru o djelu.

- Takođe, neka objave račune za troškove putovanja i dnevnica - rekla je Ljubojevićeva u Banjaluci.

Ona je navela da bi to bilo dosljedno ponašanje s obzirom na to da PDP i njihov kandidat za gradonačelnika Draško Stanivuković stalno obećavaju da će, ukoliko pobijede na izborima, objaviti svaki račun i ugovor grada Banjaluka.

- Neka to urade s obzirom da govore da jesu i da će biti transparentni - rekla je Ljubojevićeva napominjući da su neprimjerene i netačne teze kadra PDP-a da u Banjaluci nije urađeno dovoljno infrastrukturnih projekata.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Banjaluke Saša Lukić rekao je da PDP troši javna sredstva Republike Srpske i grada Banjaluka, te da je riječ o iznosu od pola miliona KM.

- Troše 160.000 KM za plate, 50.000 za dnevnice, 30.000 KM za ugovore o djelu i 40.000 za troškove prezentacija - otkrio je Lukić i dodao da PDP sada ima priliku da pokaže transparentnost s obzirom da su ugovori i računi pod stranačkom kontrolom i mogu biti javno objavljeni.

Konferenciji je prisustvovao i kandidat SNSD za odbornika u Skupštini Banjaluke Mladen Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana