Slobodan Župljanin, kandidat Socijalističke partije za načelnika Kotor Varoša: Kod mene nema "nek prenoći"

Darko Momić
Slobodan Župljanin, kandidat Socijalističke partije za načelnika Kotor Varoša: Kod mene nema "nek prenoći"

Očekujem ono što očekuje većina građana Kotor Varoša, a to je promjena lokalne vlasti, jer smo kroz rad na terenu vidjeli da su građani apsolutno nezadovoljni načinom vladavine aktuelne lokalne vlasti, kaže funkcioner Socijalističke partije i kandidat stranaka vladajuće koalicije za načelnika Kotor Varoša Slobodan Župljanin.

On ističe da optimizam temelji isključivo na bazi razgovora sa građanima koji su vođeni proteklih mjeseci.

- Neposredni razgovori sa građanima u malim grupama u skladu sa epidemiološkom situacijom su okosnica moje kampanje - kaže Župljanin.

GLAS: Na čemu ćete još bazirati kampanju?

ŽUPLjANIN: Zajedno sa svojim timom želim da objasnim građanima sve prednosti našeg dolaska na vlast. Kotor Varoš je jedina opština u široj banjalučkoj regiji koja nije u zajednici opština vladajuće koalicije koje idu utabanim stazama razvoja. Kotorvarošani su na opštim izborima 2018. godine pokazali da vjeruju republičkoj vlasti i strankama vladajuće koalicije i siguran sam da će to potvrditi i 15. novembra.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekoga drugog?

ŽUPLjANIN: Zato što sam kroz svoj dosadašnji rad pokazao da umijem da se bavim ozbiljnim poslovima i da kreiram projekte koji će Kotor Varoš učiniti drugačijim, boljim i ljepšim, kakav zaslužuju svi njegovi stanovnici. Siguran sam da će građani prepoznati da mogu da donesem prave projekte, jer imam dobru saradnju kako sa republičkim, tako i sa vlastima u Srbiji. Pored toga, kod mene nema "nek prenoći" ili "sačekajte da odem po mišljenje", jer ja ne idem nigdje po mišljenje.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

ŽUPLjANIN: Mi ćemo dobiti podršku birača, a prvi potez će biti revizija ukupnog stanja s ciljem da vidimo do koje mjere nas je zaglibila aktuelna vlast. Nakon detaljne analize ćemo krenuti u saniranje stanja.

GLAS: MUP RS podnio je krivičnu prijavu protiv aktuelnog načelnika i Vašeg protivkandidata Zdenka Sakana. Kako to komentarišete?

ŽUPLjANIN: Svako treba da radi svoj posao. Imam puno povjerenje u MUP RS, koji ima pravo i obavezu da istražuje eventualne nepravilnosti u radu bilo koga. Ne treba oko toga praviti nikakav poseban pritisak, treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao.

Znanje i resursi

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

ŽUPLjANIN: Garantujem timom ljudi koji sam okupio, znanjem, sposobnostima i vještinama kojima raspolažem, svojim radnim iskustvom, čašću, obrazom i resursima koji će stajati iza mene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana