Šešlija: Istočna Ilidža će biti opština sa najviše investicija, projekata i novih radnih mjesta

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNA ILIDžA - Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija istakao je da je ovoj lokalnoj zajednici potrebno izgraditi mnogo toga, budući da je za više od 25 godina neprekidne vlasti jedne političke opcije i njenih partnera urađeno veoma malo ili gotovo ništa.

"Svi značajniji projekti realizovani su ulaganjem Vlade Republike Srpske na čelu sa SNSD-om, koja je u proteklom periodu u Istočnoj Ilidži uložila više od 100 miliona KM.

Izgrađena je savremena bolnica ''Srbija'', zgrada Vlade Republike Srpske, škole, sportske dvorane, stambeno zbrinute porodice poginulih boraca...", naveo je Šešlija.

On je naglasio da u naredne četiri godine SNSD, zajedno sa svojim koalicionim partnerima koji su podržali njegovu kandidaturu - DNS, US, DEMOS, SP, SPS i NDP, želi da zajedno izgrade Istočnu Ilidžu po mjeri svih stanovnika ove lokalne zajednice.

Šešlija je istakao da će se u naredne četiri godine zalagati za jaku saradnju opštine i institucija Republike Srpske, što dosadašnja vlast nije željela, izgradnju zgrade Gimnazije u naselju Dobrinja, te uređenje poslovne zone, sa novim mostom na rijeci Željeznici u Vojkovićima, čime će biti stvoreni uslovi za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta.

"Naš cilj je i uređenje korita rijeke Željeznice sa rekreacionim sadržajima, trajno rješavanje zgrade Opštinske uprave i vrtića, a posebnu pažnju posvetićemo mjesnim zajednicama. Naš zadatak je stvaranje boljeg životnog ambijenta ravnomjerno u svim mjestima naše opštine, kroz izgradnju putne i komunalne infrastrukture, dječijih i sportskih igrališta, kao i sadržaja za penzionere", istakao je Šešlija.

On je najavio da će raditi na uređenju porte Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, koja mora biti svjetionik Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža.

"Kreiraćemo nove politike za mlade, oživjećemo sport i oblast kulture. Opštinska uprava mora da bude servis svih stanovnika Istočne Ilidže, a ne samo podobnih kao do sada. Uvjeren sam da su svi stanovnici Istočne Ilidže duboko svjesni nerada dosadašnje opštinske uprave i da će svoju podršku ovaj put dati onima koji znaju i mogu mnogo bolje, onima koji imaju konkretan program i viziju razvoja Istočne Ilidže", rekao je Šešlija.

On je izrazio uvjerenje da će uz pomoć stanovnika Istočne Ilidže, ova lokalna zajednica postati opština sa najviše investicija na istoku Srpske, velikim infrastrukturnim projektima i novim radnim mjestima u javnom i privatnom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana