Selak: Demografska obnova - nacionalni interes

Srna
Selak: Demografska obnova - nacionalni interes

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak poručio je danas da je Republici Srpskoj hitno potrebna demografska obnova jer je to, kako je naglasio, nacionalni interes Srpske.

Selak, koji je i nosilac liste SPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri smatra da sve političke i druge snage u Srpskoj treba da se okupe oko ovog veoma značajnog nacionalnog pitanja.

"Republiku Srpsku je u posljednji 10 godina napustilo oko 300.000 stanovnika, što je približno gradu veličine Banjaluke sa okolinom i kao odgovorni ljudi, koji vršimo zakonodavnu vlast moramo da reagujemo", rekao je Selak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je lani u Srpskoj rođeno manje od 9.000 beba, a da je preminulo više od 14.000 ljudi.

Selak kaže da je SPS u "Platformi za budućnost Srpske" predložio da se za svako novorođeno dijete u Republici Srpskoj isplati po 5.000 KM, a u nerazvijenim opštinama 10.000 KM.

Konferenciji za novinare prisustvoali su i kandidati SPS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Barbara Fabić i Maja Vekić, te nislilac liste SPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Maksim Skoko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana