SDS Banjaluka: Dati više novca udruženjima koja čuvaju tradiciju i kulturu

Srna
SDS Banjaluka: Dati više novca udruženjima koja čuvaju tradiciju i kulturu

BANjALUKA- Nosilac odborničke liste SDS-a za Skupštinu grada Banjaluka Slavko Grbić izjavio je danas da će aktivno raditi na povećanju materijalnih sredstava zavičajnim udruženjima koja čuvaju narodne običaje, tradiciju i kulturu mjesta iz kojeg potiču.

- Zaostavština naših predaka treba biti podstrek mladim generacijama da nađu svoj put kroz prošlost i budućnost - rekao je Grbić novinarima u Banjaluci.

Grbić je rekao da su gusle i guslarske poeme pjesme "kroz jecaj i bodrenje samog sebe i ljudi oko sebe" ukazivale na vremena koja su bila jako teška, ali su budile novu nadu, i to treba biti inspiracija mladima.

Kandidat SDS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Vaso Drašković, koji je ujedno i guslar, podsjetivši na narodnu izreku po kojoj je "bolje da nestane sela nego običaja", naglasio da će se, ako dobije priliku da bude odbornik, zalagati da se više ulaže u kulturu i u sport.

- Sve više prihvatamo tuđe norme i pravila, a svoje zaboravljamo. Mi moramo znati da nasljeđe nije samo kuća i dom, već tradicija i kultura koja nas krasi i održava - rekao je Drašković, koji je uz gusle otpjevao jednu narodnu pjesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana