Saša Čudić: Interes građana staviti iznad partijskog interesa

Vedrana Kulaga
Saša Čudić: Interes građana staviti iznad partijskog interesa

Očekujem da se poslije izbora formira stabilna vlast odgovornih i sposobnih ljudi, koji će interes svih građana staviti iznad partijskih interesa i ličnih netrpeljivosti.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste Socijalističke partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici dva Saša Čudić.

- Pozivam birače da izađu na izbore, jer Republika Srpska nije ničije lično vlasništvo, već imperativno vlasništvo svih njenih građana - istakao je Čudić.

* GLAS: Šta očekujete od izbora ?

ČUDIĆ: Moj stav je krajnje jasan. Očekujem da se poslije izbora formira stabilna vlast odgovornih i sposobnih ljudi, koji će interes svih građana staviti iznad partijskih interesa i ličnih netrpeljivosti. Spremni smo da tu odgovornost i dalje preuzimamo, kao što smo to činili i do sada.

* GLAS: Na koliko glasova računate?

ČUDIĆ: SP zna na koliko glasova može da računa i veliki sam optimista u tom pogledu. Teško je uticati na izlaznost, ali SP je u protekle tri godine učinila sve da se građani opredijele prema svom izboru. Pozivam birače da izađu na izbore, jer Republika Srpska nije ničije lično vlasništvo, već imperativno vlasništvo svih njenih građana.

* GLAS: Šta će biti prioritet SP-a ako poslije izbora uđe u vlast?

ČUDIĆ: SP zasniva svoju politiku na pravdi i pravu, poštujući prirodno pravo. Branićemo interese građanina i vratiti politiku u političke vode i izborićemo se za biološku, nacionalnu i socijalnu bezbjednost, odnosno normalan život dostojan svakog pojedinca.

* GLAS: Zbog čega će se birači odlučiti baš za Vas i Vašu stranku?

ČUDIĆ: Mi iz Socijalističke partije nećemo učiniti ništa van pravde, prava i zakona. Građani su dio naroda, poštovanje građanina je naša politika i zato mi kažemo: svi za pravo - pravda za sve.

* GLAS: Čemu će SP da posveti najviše pažnje?

ČUDIĆ: Posvećeni smo konsenzusu oko ključnih državnih i nacionalnih pitanja od vitalnog interesa, preuzimanju istorijske odgovornosti za dalje jačanje RS. SP je partija dijaloga i razgovora, ali razgovora koji rezultira dogovorom, bez ucjena i prisila. Naš privredni model neće biti zasnovan po modelu "od vrha ka dnu", već od "dna ka vrhu".

* GLAS: Kako gledate na konkurentske kandidate?

ČUDIĆ: Nemamo ništa protiv da imamo opoziciju našoj partiji, ali smo i te kako protiv toga da imamo opoziciju našoj državi. SP upozorava da ovi izbori ne smiju biti vrijeme rastakanja i relativizacije, već vrijeme rada i koncentracija djelovanja. Mnoge stranke u izbornim kampanjama promovišu poruke iz programa SP, kao svoje, a kada prođu izbori uopšte ne rade na onome na osnovu čega su dobili povjerenje birača. Birači će to prepoznati i povjerenje dati socijalistima.

* GLAS: Kako garantovati da će ono što je obećano biti i ispunjeno?

ČUDIĆ: Oni koji me poznaju znaju da sam ja čovjek od riječi. Nikada nije bilo potrebnije nego danas, vratiti građanima optimizam, povjerenje, nadu i samopouzdanje. SP ubuduće ne smije i neće prema građanima širiti metaforične nade, već argumentovano govoriti istinu. Iza svakog budućeg funkcionera i kadra kojeg predlože socijalisti, mora da ostane samo jedna stvar - moraju da ostanu djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana