Šarović posjetio uspješno preduzeće “Grejner”

Srna
Šarović posjetio uspješno preduzeće “Grejner”

UGLjEVIK - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je tokom posjete firmi “Grejner” u Ugljeviku da, uz Termoelektranu, u ovoj opštini ima manjih kompanija koje mogu poslovati vrlo uspješno, a da im je za to potrebna podrška.

 “Grejner” je osnovan 2010. godine i trenutno zapošljava 11 radnika, izvozno je orijentisano preduzeće i bavi se proizvodnjom namještaja, a proizvode u najvećem procentu izvozi u Austriju, zatim Švajcarsku i Holandiju.

Šarović je istakao da je cilj posjete ovom preduzeću da im se pruži podrška i ukaže na šanse koje su pred opštinom Ugljevik, ali i cijelom Republikom Srpskom.

Načelnik opštine Ugljevik i kandidat SDS-a za ovu funkciju na predstojećim izborima Vasilije Perić, koji je sa Šarovićem posjetio “Grejner”, izrazio je zahvalnost vlasniku preduzeća Goranu Jovanoviću koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u Austriji, ali je odlučio da svoj biznis preseli na područje opštine Ugljevik i postane jedan od primjera uspješnog poslovanja.

On je dodao da opština Ugljevik ima posebne linije podsticaja za privrednike, a neke od njih su pomoć za nabavku opreme, nova kapitalna ulaganja, podrška zapošljavanju.

“Na svako novootvoreno radno mjesto opština dodjeljuje po 2.000 KM podsticaja. Otvoreni smo za saradnju, da dajemo stipendije i stimulacije svima onima koji žele da se bave ovim poslom, ali svakako treba uključiti i naše naše školstvo na način da kvalifikuje kadrove potrebne privredi”, rekao je Perić.

Direktor preduzeća “Grejner” Goran Jovanović rekao je da podršku lokalne uprave ima od samog početka poslovanja, a da je problem sa kojim se susreće nedostatak kvalifikovane radne snage kako na području opštine Ugljevik tako i u Republici Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana