Šarović: Mnogo je polemike u vezi sa privatizacijom "RAOP-a"

Srna
Šarović: Mnogo je polemike u vezi sa privatizacijom "RAOP-a"

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je da je privatizacija preduzeća "Energoinvest-rasklopna oprema" u Istočnom Sarajevu loša i da bi nadležni organi trebalo da preduzmu aktivnosti kako bi se stavila tačka na ovaj slučaj.

Šarović je rekao da je ova kompanija bila važna kako za grad Istočno Sarajevo i regiju, tako i cijelu Republiku Srpsku i da je u proteklim godinama bilo puno polemike u vezi sa njenom privatizacijom.

On smatra da je važno da javnost zna šta se dešavalo u proteklim godinama kada je riječ o privatizaciji preduzeća "Rasklopna oprema", te da je to značajno i zbog ukupnog kredibiliteta svih nadležnih organa.

Šarović kaže da nije namjera SDS-a da se bavi pisanjem optužnica ili podošenjem krivičnih prijava, već da im je cilj da odgovorne institucije pokrenu postupke i da se "na neki način raspetlja cijeli ovaj slučaj".

"Prije svega mislim na pravosudne organe, tužilaštva, inspekcije i druge nadležne u Republici Srpskoj i na nivou BiH", rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da su u cijeloj priči u vezi sa privatizacijom ovog preduzeća najviše pogođeni radnici, kojima, kako kaže, nisu isplaćena dugovanja, iako su određeni sudski procesi započeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana