Šarović: Građanima potrebni razvoj i napredak Srpske

Srna
Foto: Srna

PALE - Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović poručio je večeras na Palama da će se zalagati za razvoj i napredak Republike Srpske, koji su, kako je rekao, potrebni građanima.

Šarović je rekao novinarima uoči tribine, da nudi mir i stabilnost koji će, kako je naveo, obezbijediti šansu za razvoj i da, ukoliko pobijedi na izborima, sa njim dolaze nove investicije i nove fabrike u Republici Srpskoj.

On je naveo da resurse Pala treba da koriste građani ove opštine i Istočnog Sarajeva, uključujući i Jahorinu.

Potpredsjednik PDP-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da su Pale mjesto rođenja Republike Srpske i da se, znajući kolika je cijena plaćenja za nju, sa tom dozom odgovornosti svi moraju odnositi prema njenoj i budućnosti djece.

Ona je navela da se moraju stvoriti pretpostavke za više investicija, bolje zdravstvo i obrazovanje, te uvesti neradna nedjelja u oblastima u kojima je to moguće na teritoriji cijele Srpske, kao i besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola u Srpskoj.

Trivićeva kaže da je potrebno produžiti porodiljsto odstustvo, te povećati penzije i boračka primanja.

Nosilac liste SDS-a za Narodu skupštinu iz Izborne jedinice osam Marinko Božović izrazio uvjerenje da će kandidati ove stranke ostvariti pobjedu na izborima u Sarajevsko-romanijskoj regiji, kao i Šarović i Trivićeva.

On je naveo da su programi koje je SDS predložio biračima realni.

Na tribini su predstavljeni kandidati SDS-a i PDP-a za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz izbornih jedinica osam i tri.

Tribini je prisustvovao i lider liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana