Sakan: Nastavljamo da gradimo!

SRNA
Sakan: Nastavljamo da gradimo!

KOTOR VAROŠ - Kandidat koalicije PDP-SDS Volja naroda za načelnika opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan izjavio je Srni da je sa saradnicima u protekla dva mandata realizovao niz projekata koji su ovu lokalnu zajednicu učinili boljim mjestom za život.

On je istakao da je Kotor Varoš centar obućarske industrije, opština koja je uspješno okončala proces resertifikacije BFC standarda, ali i lokalna zajednica sa domaćinskim poslovanjem.

"Ponosan sam na činjenicu da smo izgradili novu zgradu Opštinske uprave, sa moderno opremljenim trgom i parkingom, a ujedno smo obnovili i vozni park za potrebe svih naših službi", naveo je Sakan.

On je rekao da je kotorvaroški Dom zdravlja postao prepoznatljiv objekat sa modernim ordinacijama i novom dijagnostičkom opremom, čime su stvoreni su uslovi za bolju medicinsku pomoć i liječenje 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

"Izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći dobili smo reprezentativan objekat. Obnovljen je vozni park ove zdravstvene ustanove sa pet sanitetskih vozila, kombijem za dijalizu i dva mala terenska vozila", naveo je Sakan, te dodao da su u završnoj fazi izgradnja nove upravne zgrade Doma zdravlja i ambulante u mjesnoj zajednici Šiprage.

Na objektu dječijeg vrtića u Kotor Varošu, istakao je on, završen je projekat energetske efikasnosti čime su stvoreni bolji uslovi za boravak 293 mališana u 11 uzrasnih grupa u ovoj ustanovi, uz znatne uštede u potrošnji energije.

"U mjesnoj zajednici Maslovare i u krugu Fabrike obuće `Dermal` otvorene su dvije organizacione jedinice, koje ispunjavaju sve uslove za boravak mališana u obdaništu", naglasio je Sakan.

On je napomenuo da je za Vatrogasnu jedinicu nabavljena najsavremenija oprema za spasavanje unesrećenih nakon saobraćajnih udesa, interventno vatrogasno vozilo za brze intervencije i druge slučajeve spasavanja, kao i najmodernije vatrogasno vozilo "TLF-4000", te nove uniforme.

Sakan je naveo da je u Kotor Varošu pušten u rad savremeni sistem video-nadzora, modernizovana javna rasvjeta, kao i lokalni putevi u svim mjesnim zajednicama koji su bili predviđeni planom kapitalnih investicija.

"Na magistralnom putu Banjaluka-Teslić završena je sancija asfaltnog zastora u dužini od tri kilometra, čime je postao funkcionalniji i sigurniji za učesnike u saobraćaju", naveo je Sakan.

On je naveo da je u okviru zajedničkog projekta opštine Kotor Varoš i UNDP-a "Park prirode" uređena i asfaltirana staza na šetalištu "Brana", dok je u završnoj fazi uređenje šetališta uz glavnu ulicu, kao i novi cvjetni trg i fontana.

Sakan je istakao da je ponosan na činjenicu da su, osim budžetskih sredstava, za sve navedene projekte obezbijedili i dodatna finansijska sredstva u saradnji sa drugim nivoima vlasti i putem donacija.

"Svjesni smo da pred nama stoji još mnogo posla i novih izazova, ali i suočavanje sa problemima od životnog značaja za naše sugrađane, kao što su vodovodi, putna infrastruktura, energetska efikasnost stambenih objekata", rekao je Sakan.

Sakan je istakao da će, ukoliko dobije povjerenje birača, nastaviti da radi na razvoju opštine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana