Risto Marić, kandidat SP-a za načelnika Modriče: Ugledajmo se na opštine oko nas

Vedrana Kulaga Simić
Risto Marić, kandidat SP-a za načelnika Modriče: Ugledajmo se na opštine oko nas

Socijalistička partija (SP) je pripremila dobar program i sugrađanima smo ponudili najbolju kandidatsku listu za odbornike, a moji dosadašnji životni i radni uspjesi su dokaz i garancija da ćemo ispuniti sve što smo i obećali.

 

Kazao je to za “Glas Srpske” kandidat SP-a za načelnika Modriče Risto Marić.

- Vjerujem da ćemo postići jedan od najboljih rezultata SP-a od osnivanja do danas. Imamo najkvalitetniju i najbolju listu kandidata za odbornike, od kojih su gotovo svi starosti od 20 do 35 godina. Riječ je o obrazovanim i prepoznatljivim ljudima u Modriči i sve to garantuje uspjeh naše liste i mene kao kandidata za načelnika - istakao je Marić.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

MARIĆ: Okosnica razvoja opštine Modriča nekada je bila Rafinerija ulja koja bi to trebalo da je i danas, ali nije. Baziraćemo se na to da stvorimo uslove za investiciona ulaganja kao što su to uradile i opštine u okruženju. Naša sadašnja privredna struktura ulaganja se zasniva na niskoakumulativnim granama, odnosno tekstilnoj i obućarskoj industriji.

GLAS: Da li na osnovu toga pozivate i građane da glasaju za Vas, a ne za protivnike?

MARIĆ: Građani treba da izvažu ko je nešto napravio u svom životnom i radnom vijeku. Bio sam direktor jedne od najuspješnijih privrednih grana male privrede u periodu od 1986. do 1992. godine. Kada govorimo o jednom od najjačih resursa Republike Srpske, a to su šume i šumarstvo, postigao sam najbolje rezultate za vrijeme mandata svih direktora i ostavio sam dobit u tom javnom preduzeću od 27,6 miliona KM. Bio sam narodni poslanik. Da li ima ijedan razlog da ne glasaju za Ristu Marića?

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku?

MARIĆ: Prvi potez biće usvajanje regulacionog plana industrijske zone koji je 2006. prošao kroz zakonodavnu vlast lokalne zajednice i nikada nije ugledao svjetlost dana. Trebaju nam nove investicije, daćemo im neke olakšice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana