Riješiti status Srba u BiH

S. D.
Riješiti status Srba u BiH

MRKONjIĆ GRAD - Demokratski narodni savez očekuje da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati dovoljan broj poslanika koji će u svakom trenutku u parlamentu moći da blokiraju prenos nadležnosti sa Srpske na nivo BiH.

- Nećemo dozvoliti nikakvo narušavanje odnosa unutar BiH na štetu srpskog naroda. Srpski narod konačno treba da riješi pitanje svoje sudbine pošto nismo imali sreće da to pitanje riješimo prije nekoliko stotina godina - rekao je na predizbornom skupu DNS-a u subotu uveče u Mrkonjić Gradu nosilac liste za Narodnu skupštinu RS ove stranke Nedeljko Čubrilović.

- U Narodnoj skupštini i Parlamentu BiH moramo stvoriti uslove da se pitanje statusa srpskog naroda u BiH što prije riješi. To je naš dug prema mladim generacijama, a to od nas traže i naši birači. Naši predizborni skupovi u svim mjestima su odlično posjećeni i mi moramo da iskoristimo tu šansu 3. oktobra i da ostvarimo dobar izborni rezultat - rekao je Čubrilović i pozvao glasače da obavezno izađu na izbore i svoj glas daju kandidatima ove stranke za Narodnu skupštinu i Parlamentarnu skupštinu BiH, te za predsjednika Srpske Miloradu Dodiku i za člana Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz Mrkonjić Grada dr Radivoje Erak rekao je da će se založiti, ako bude izabran za poslanika, za centralizaciju institucija Republike Srpske.

- Ne možemo dozvoliti da sve institucije budu smještene u Banjaluci nego je potrebno neke institucije da se razmjeste i po susjednim opštinama. Time bismo stvorili uslove za brži i ravnomjerniji razvoj svih sredina - rekao je Erak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana