Radovan Višković: Opozicija ne nudi ništa, samo želi da sruši SNSD

Vedrana Kulaga
Radovan Višković: Opozicija ne nudi ništa, samo želi da sruši SNSD

Činjenica je da opozicija u suštini biračima u Republici Srpskoj ne nude ništa već im je glavni i osnovni cilj rušenje Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Rekao je ovo u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici pet Radovan Višković.

- Pozivam sve protivnike da izađu i kažu šta bi to oni ponudili građanima RS da se nalaze u poziciji da mogu da vladaju. Imali smo priliku da sve te ljude gledamo proteklih godina i znamo kakvo je stanje bilo, tako da ne vidim ništa novo osim klasične borbe za vlast - istakao je Višković.

* GLAS: Šta očekujete poslije oktobarskih izbora?

VIŠKOVIĆ: Očekujem političku i ekonomsku stabilnost RS, a za to treba politička vlast ili političke partije koje će imati skupštinsku većinu, da bi država odnosno entitet mogao da funkcioniše bez posebnih problema. Stanovnici RS poslije izbora mogu da očekuju jednu stabilnu i jaku ekonomski prosperitetnu Srpsku, koja će se više moći baviti ekonomskim pitanjima, a ne samo političkim previranjima. Očekujem da svi imaju koristi i da imamo stabilnu vlast koja može i mora da se više posveti građanima Republike Srpske.

* GLAS: Da li će izlaznost građana biti veća u odnosu na protekle izbore? Koliko glasova očekujete?

VIŠKOVIĆ: Teško je dati neku realnu procjenu, ali očekujem izlaznost građana na nivou koji je bio na izborima 2006. i 2008. godine. U svakom slučaju, očekujem da će rezultat SNSD-a na oktobarskim izborima biti bolji u odnosu na protekle izbore.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivničke kandidate i njihove kampanje?

VIŠKOVIĆ: U Republici Srpskoj je činjenica da opozicija, odnosno protivnički kandidati u suštini građanima ništa ne nude već im je glavni i osnovni cilj rušenje SNSD-a. Pozivam sve protivnike da izađu i kažu šta bi to oni ponudili građanima RS da se nalaze u poziciji da mogu da vladaju. Imali smo priliku da sve te ljude gledamo proteklih godina i znamo kakvo je stanje bilo, tako da ne vidim ništa novo osim klasične borbe za vlast.

* GLAS: Šta je to što SNSD i Vi nudite biračima da bi glasali baš za vas, a ne za vaše konkurente?

VIŠKOVIĆ: Građanima nudimo rezultate rada koje smo postigli u protekle četiri godine. Imali smo svjetsku ekonomsku krizu koju nismo ni proizveli ni mogli uticati na nju, ali sačuvali smo RS u jednom stabilnom stanju bez socijalnih previranja i problema sa redovnom isplatom penzija, plata i slično. To je dovoljno da građani vide da ova vlast ne priča, nego radi. Suština političkog programa je jaka skupštinska većina da bismo mogli imati stabilnu političku situaciju, da ne bi bilo svakodnevnih previranja, a ekonomski program podrazumijeva dosta rada na privrednom planu, da bismo pomogli privredi i preduzećima koja se nalaze u procesu stečaja i likvidacije.

* GLAS: Kako garantovati građanima da će izborna obećanja biti ispunjena?

VIŠKOVIĆ: Garancija svega su protekle četiri godine. Sve što sam pričao to sam i uradio tokom proteklih godina, a tako ću nastaviti u idućem periodu ako budem izabran.

Nastavak započetog

* GLAS: Koji će biti Vaši prvi potezi ako pobijedite na izborima?

VIŠKOVIĆ: Nismo politička vlast koja dolazi prvi put na izbore, tako da ako pobijedimo na izborima, samo treba da nastavimo da sprovodimo naš koncept koji smo započeli 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana