Radislav Kanjerić: Samo jedinstveni očuvaćemo Srpsku

Svjetlana Tadić
Radislav Kanjerić: Samo jedinstveni očuvaćemo Srpsku

Gradićemo jedinstvo političkih stranaka, jer samo jedinstveni možemo da sačuvamo Republiku Srpsku i načinimo iskorak u bolji, bogatiji, blistaviji i sigurniji život.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 4 Radislav Kanjerić.

- Opšti interes mora biti iznad ličnog - istakao je Kanjerić.

* GLAS: Šta znače predstojeći izbori za Republiku Srpsku?

KANjERIĆ: Vjerujemo da će se na izborima jasno iskazati i potvrditi čvrsto opredjeljenje naroda da, pored svih iskušenja, očuva Republiku Srpsku. Narod će glasati zbog budućnosti, a budućnosti ima ako ima sloge i jedinstva, reda i rada.

* GLAS: Kakva su očekivanja Vaše partije i Vas?

KANjERIĆ: Siguran sam da će narod imati svoju poslaničku grupu oličenu Šešeljevim radikalima u NSRS i Parlamentu BiH. Oni koji žele izvjesniju budućnost dobiće je ako glasaju, što je razlog za veću izlaznost nego na prethodnim izborima. Glasaće za nas, jer nas prepoznaju kao srpsku stranku, ljude koji svoj narod nikada nisu ni slagali, izdali, pljačkali. Mi smo borci protiv kriminala i korupcije, promjenom vlasti želimo da stvorimo sistem koji otvara nova radna mjesta.

* GLAS: Šta nudite narodu?

KANjERIĆ: Striktno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH kao garant opstanka RS i očuvanja državotvorne i nacionalne egzistencije srpskog naroda. Danas važeće pravilo prodaj-zaduži-potroši želimo da zamijenimo pravilom radi-štedi-investiraj kao način izlaska iz krize i pokretanja ekonomskog razvoja, stabilnosti, odgovorne socijalne politike.

* GLAS: Šta će Vam biti prioritet ako poslije izbora budete u vlasti?

KANjERIĆ: Gradićemo jedinstvo političkih stranaka, jer samo jedinstveni možemo da sačuvamo RS i načinimo iskorak u bolji, bogatiji, blistaviji i sigurniji život. Opšti interes mora biti iznad ličnog i pojedinačnog.

Garancije

* GLAS: Kako garantovati građanima da će obećano biti i ispunjeno?

KANjERIĆ: Najbolji garant glasačima je ono šta su i kako su radile stranke. Nismo glasali za prenošenje nadležnosti sa RS na nivo BiH, ostali jesu. Zaustavili smo aprilski paket ustavnih promjena 2006. godine i zato danas imamo RS sa sadašnjim nadležnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana