Radenko Reljić, kandidat SNSD-a za načelnika Kozarske Dubice: Izbori se dobijaju radom, a ne obećanjima

Darko Momić
Radenko Reljić, kandidat SNSD-a za načelnika Kozarske Dubice: Izbori se dobijaju radom, a ne obećanjima

Očekujem da ću ponovo dobiti podršku svojih sugrađana i ostvariti još jednu ubjedljivu pobjedu kao i prije četiri godine kada su mi moji Dubičani dali podršku od skoro 70 odsto glasova, kaže aktuelni načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić, koji je ponovo kandidat SNSD-a za tu funkciju.

On smatra da je taj optimizam opravdan, jer je uvjeren da će građani prepoznati rezultate njegovog dosadašnjeg rada i borbe sa nizom naslijeđenih problema.

- SNSD je vodeća politička partija u Kozarskoj Dubici i siguran sam da će tako i ostati i poslije novembarskih izbora - kaže Reljić u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

RELjIĆ: Okosnica kampanje će biti direktan kontakt sa građanima kroz manje skupove, bez velikih tribina kao ranije. Poštovanje epidemioloških mjera i očuvanje zdravlja naših građana je na prvom mjestu. Zbog toga će se kampanja, kao i u cijeloj Srpskoj, razlikovati od dosadašnjih, ali mi ćemo se truditi da naše poruku stignu do svih građana.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekoga drugog?

RELjIĆ: Zato što me godinama znaju kao čovjeka koji se bori za opšte dobro i kao nekoga ko iskreno pristupa rješavanju problema. Vjerujem da će građani cijeniti i to što u dosadašnjem radu na mjestu načelnika nisam iza sebe ostavio nikakve afere. Pored toga, siguran sam da će građani znati da cijene ogroman značaj nedavne posjete srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, uz čiju finansijsku podršku smo zatvorili dio dugovanja koja su uglavnom napravili ljudi iz PDP-a i SDS-a. Uvjeren sam i da ćemo zajedničkim naporima sa Vladom Republike Srpske uspjeti da budžet opštine rasteretimo nagomilanih obaveza iz ranijeg perioda.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

RELjIĆ: Nema prvih poteza, moj rad je bio kampanja tokom četiri godine mandata. Izbori se dobijaju konstantnim radom, a ne predizbornim obećanjima i ja ću ostati posvećen direktnom kontaktu sa građanima i osluškivanju njihovog pulsa. Ali svakako da će među prioritetima biti rekonstrukcija putnog pravca Kozarska Dubica - Gradiška i nastavak projekta snabdijevanja vodom u Knežici, a nismo odustali ni od izgradnje puta prema Mrakovici.

Nema olakih obećanja

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

RELjIĆ: Garantujem svojom iskrenošću koju građani već odavno prepoznaju. Većina građana zna da neću nešto olako obećati ako ne mogu to uraditi ili ako je izvan moje moći da neki problem riješim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana