Prvi rezultati prije ponoći 3. oktobra

V. K.
Prvi rezultati prije ponoći 3. oktobra

SARAJEVO - Prvi preliminarni rezultati opštih izbora u BiH, koji će biti održani u nedjelju, 3. oktobra, biće objavljeni isto veče prije ponoći.

Prema preliminarnom rasporedu objavljivanja rezultata, planirano je da prvo budu objavljeni preliminarni rezultati izbora u trci kandidata za članove Predsjedništva BiH.  Preliminarni rezultati za sve nivoe vlasti trebalo bi da budu objavljeni do ponedjeljka, 4. oktobra, ujutro.

- Planirano je da prvi preliminarni rezultati za članove Predsjedništva BiH budu objavljeni u nedjelju oko 22 časa i 45 minuta, a pola sata poslije ponoći preliminarni rezultati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - rekla je "Glasu Srpske" portparol Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić.

Očekuje se da bi preliminarni rezultati za predsjednika i potpredsjednika RS mogli biti poznati u ponedjeljak između tri i četiri časa ujutru.

Pirićeva je istakla da bi danas trebalo da bude poznat konačan raspored objavljivanja rezultata poslije zatvaranja biračkih mjesta u Republici Srpskoj i FBiH.

- Teško je u ovom momentu precizirati vrijeme kada će biti objavljeni i ovi podaci. Svi detalji biće poznati kada se završi plan objavljivanja preliminarnih rezultata oktobarskih izbora u BiH - rekla je Pirićeva.

Projekat

Centralna izborna komisija BiH u utorak je predstavila Projekat "Jedinstveni izborni informacioni sistem", koji će pored ostalog omogućiti bržu obradu i objavu izbornih rezultata. Partneri CIK-a na projektu su Misija USAID-a u BiH i Misija OSCE-a u BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana