Protiv ustavnih promjena

S. T.
Protiv ustavnih promjena

BIJELjINA - Demokratski narodni savez neće prihvatiti ustavne promjene dok je visoki predstavnik u BiH, rekao je nosilac liste DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz izborne jedinice jedan Marko Pavić.


On je dodao da građani moraju da biraju ljude koji su sposobni da se odupru bošnjačkim lobijima i svima onima koji žele unitarnu BiH na štetu ovlašćenja Srpske.
- Želimo ustavne promjene u dogovoru sa drugim entitetom, jer BiH je složena država i nećemo da učestvuje protektor ili bilo ko drugi u tim ustavnim promjenama - rekao je Pavić prilikom jučerašnje posjete Bijeljini.
On je istakao da DNS ima viziju razvoja BiH i RS i da se njihov ekonomski program oslanja na nacionalno bogatstvo Srpske, te da je to program koji pruža mogućnost zapošljavanja.
Pavić je u ponedjeljak uveče na predizbornom skupu DNS-a u prijedorskom selu Donja Marićka izjavio da DNS ima program razvoja sela u kojem zadrugarstvo zauzima značajno mjesto.

- Mi mislimo da zadrugarstvo vratimo u selo jer smo seljaka prepustili samome sebi - rekao je Pavić i dodao da je zadrugarstvo neminovnost da bi se poljoprivredni proizvođači objedinili i posredstvom zadruge izvozili višak proizvoda koji je već evidentan.

Čubrilović

Potpredsjednik DNS-a i nosilac liste te stranke za Narodnu skupštinu RS u banjalučkoj regiji Nedeljko Čubrilović izjavio je da su čelnici DNS-a na djelu pokazali kako se brane pozicije RS i kako se štite interesi srpskog naroda.

- RS je ljudima iz DNS-a bila ispred i iznad svega ostalog, a tako će biti i u budućem periodu. Pokazali smo kako se mudrom politikom mogu jačati pozicije Srpske, ali i kako se može razvijati svaki pedalj njene teritorije - poručio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana