Političara mnogo, ali državnika kao Dodik malo

V. Š.
Političara mnogo, ali državnika kao Dodik malo

BANjALUKA - Banjaluka ne smije da postane mjesto koje će da mrze ostali u Republici Srpskoj. Ona mora da pokaže svoju odgovornost prema svim građanima RS u Bijeljini, Doboju, Istočnom Sarajevu, Trebinju i ostalim gradovima širom Srpske.

Rekao je ovo kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, pozdravljen ovacijama i burnim aplauzom Banjalučana, na predizbornoj tribini održanoj u četvrtak uveče u dvorani "Obilićevo" u Banjaluci.

- Naša vizija je jasna - želimo da svi građani RS budu sigurni i ponosni na svoju Republiku. Ponosni smo na rezultate koje je u protekle četiri godine ostvarila Vlada RS. SNSD će nastaviti da se suprotstavlja svakom preuređenju BiH - kazao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović rekao je da se ime Banjaluke pominje više od 500 godina, ali da "nikada nije imala razvoj kao u proteklih deset godina".

- Banjaluka nije slučajno glavni grad RS, Banjaluka je danas evropski grad - istakao je Radmanović.

Dodao je da RS na čelu sa Dodikom "nikada neće dozvoliti prenos nadležnosti, kao što je radila prethodna vlast".

- Moramo imati čvrstu RS, koju će voditi SNSD, ali moramo imati i ekipu koja će je čuvati i u Sarajevu - naglasio je Radmanović.

Kandidat SNSD-a za Parlament BiH Nikola Špirić osvrnuo se na četiri prethodne godine vladavine SNSD-a.

- Činili smo sve za RS, a ništa protiv BiH, dok su oni u Sarajevu radili sve protiv RS, a ništa za BiH - istakao je Špirić.

Prema njegovim riječima, Dodikova politika je donijela potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji, a uskoro će donijeti i viznu liberalizaciju svim građanima.

- Milorad Dodik je pokazao da zna i umije da vodi Republiku Srpsku - ko to može bolje od njega? Političara je mnogo, ali državnika je malo - kazala je kandidat SNSD-a za Parlament BiH Dušanka Majkić.

Dodala je da je SNSD "pokazao" bošnjačkim političarima koji lobiraju u međunarodnoj zajednici za svoje interese i uništio im snove o zajedničkoj državi.

- Šta briga Brisel i Vašington za naše izbore - oni žele da slabi vladaju, ali to se neće dogoditi - istakla je Majkićeva.

Laktaši

Dodik je u četvrtak uveče na predizbornoj tribini SNSD-a u mjesnoj zajednici Trn, opština Laktaši, rekao da je SNSD sačuvao policiju RS, koja štiti građane i svakodnevno se obračunava sa kriminalcima koji rasturaju drogu.

On je rekao da SNSD nije partija sukoba i rata, ističući da zbog politike SNSD-a nije bilo sukoba, nasilja, nemira, suza i plača.

- Nijedna majka neće zažaliti zbog naše politike i njen sin neće otići u sukob i rat jer naše jedino oružje su jedinstvo i glas koji dižemo na svaki problem koji se pojavi - istakao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana