Pećanac: Građani Drvara imaju povjerenja u socijaliste

G.S.
Pećanac: Građani Drvara imaju povjerenja u socijaliste

Jasna Pećanac, predsjednica Regionalnog odbora Socijalističke partije sa sjedištem u Drvaru i nosilac liste u ovoj opštini rekla je danas da izlaze spremni na izbore ubijeđeni da će ostvariti odličan rezultat jer uživaju povjerenje građana.

– Ove godine na izbore izlazimo udarnički sa 22 kandidata, intenzivno radimo da napravimo rezultat i ubijeđeni smo u našu pobjedu. Borimo se za bolji život u Drvaru, za socijalnu pravdu i da ostvarimo dobar rezulrat. Očeujemo minimalno 10 odsto glasova, odnosno dva mandata u Opštinskom vijeću – rekla je Pećanac.

Ona kaže da je Socijalistička partija jedina prava opozicija u Drvaru već nekih osam godina i narod ih tako i prepoznaje.

– Narod nas je tako i prepoznao i vjeruje u nas. Mi se zaista borimo za prava građana, a do sada nismo bili u vlasti jer sa njima nismo do sada našli zajednički jezik – rekla je ona.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je rekao da u Drvaru osjeća pozitivnu energiju, istorijski i u svakom smislu.

– Zahvalan sam svima koji doprinose razvoju Drvara. Ovdje imamo problem opadanja broja mladih što je alarm za promjenu politika. Zato moramo da pomognemo ovom kraju da se razvija. Ponosni smo na Drvar i smatramo da politika treba da bude nosilac razvoja. Moramo razvijati opštine u Federaciji BiH i pomagati povratnicima jer stanje nije zadovoljavajuće, a vi to najbolje znate. Stanje u Federaciji se mora mijenjati na bolje. Pripremili smo izmjene zakonske regulative koji će se baviti rješavanjem problema povratnika Drvara, Grahova, Petrovca i drugih opština FBiH – rekao je Đokić.

 

On je rekao da postoji namjera da se formira sekretarijat koji će se baviti pitanjima povratnika i raspolagati informacijama o funkcionisanju svih segmenata života, pa i ove kategorije stanovništva. Na tim informacijama će se kreirati politika razvoja tih opština, u skladu sa lokalnim specifičnostima i potrebama.

– Tako ćemo stvoriti sve institucionalne i druge pretpostavke za unapređenje svih segmenata života povratnika i svih građana. Ako to ne uradimo, za 10-20 godina ćemo izgubiti mnoge opštine. Ako se u narednih pet godina ne dese ove sistematske promjene i ako mladima ne damo razlog da ostaju ovdje, tada će nam sve biti uzalud – rekao je Đokić.

On je dodao da je to nova politika socijalista koja će se sprovoditi i koja će obezbijediti institcionalnu reformu i podršku razvoju lokalnih zajednica radi osiguranja održivosti života na ovim prostorima.

– SP ostaje pri svojoj temeljnoj ideji, borbi za društvo solidarnosti i socijalne pravde. Borba za naše opštine u Federaciji se ogleda upravo kroz tu solidarnost koju brigom i djelima trebamo pokazati. Naša budućnost zavisi od nas i ovaj zakon će biti zamajac promjena i boljeg života – rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana