Pavlović: Podsticaje za prijedorske poljoprivrednike povećati sa 400.000 na milion KM

Srna
Pavlović: Podsticaje za prijedorske poljoprivrednike povećati sa 400.000 na milion KM

PRIJEDOR - Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović najavio je danas da će, ako dobije povjerenje građana, razdvojiti postojeće Odjeljenje za privredu i poljoprivredu grada Prijedora na dva, te insistirati na povećanju podsticaja za poljoprivredu sa sadašnjih 400.000 na milion KM.

- Banjaluka ima 1,2 miliona KM za poljoprivredu, od čega 400.000 KM za obnovu mehanizacije, dok je kod nas ta stavka nedovoljnih 30.000 KM - rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, u Prijedoru je od 2013. do 2018. godine broj poljoprivrednih gazdinstava smanjen sa 3.014 na 1.253.

- Nismo zadovoljni ni programom za premije za mlijeko, budući da smo mi amandmanom u Skupštini grada Prijedora tražili premije za svaku litru proizvedenog mlijeka, a ne da se ograničavaju proizvođači na maksimalne iznose do 2.000 KM odnosno do 4.000 KM godišnje - dodao je Pavlović.

On je najavio da će pri hladnjači za voće i povrće u Omarskoj biti formiran i distributivni i centar za preradu koji će biti otvoreni za saradnju sa malim preduzetnicima, kao i da će se sličan kompleks graditi u još nekom dijelu Prijedora nasuprot Omarskoj kako bi se postigla teritorijalna raspoređenost.

Šef izbornog štaba prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić rekao je da su predizborni skupovi u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama i da isto očekuju i od svih drugih političkih subjekata, uključujući insistiranje da se iole brojnija okupljanja održavaju isključivo na otvorenim prostorima.

- Građane pozivamo da izađu na izbore. Razumijemo situaciju povećanja broja zaraženih, ali izbori su neminovan proces. Juče su održani i u Americi i ljudi su iskoristili svoje najviše demokratsko pravo. Ne smijemo dozvoliti da nas bilo koja situacija destabiliše - dodao je Kabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana