Održana tribina Narodnog Pokreta "Đorđe Milićević": Cilj sedam odborničkih mandata i pobjeda kandidata za načelnika

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Na šamačkom gradskom trgu danas je održana tribina Narodnog pokreta /NP/ "Đorđe Milićević" na kojoj su predstavljeni kandidat za načelnika opštine Đorđe Milićević, nosilac liste Velimir Andrić i 30 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu, a cilj im je sedam odborničkih mjesta i pobjeda kandidata za načelnika.

Milićević je u obraćanju naglasio da je siguran da su svi saglasni sa njim da Šamac od prethodnih izbora, za vrijeme njegovog mandata, izgleda drugačije, te dodao da je u ovu lokalnu zajednicu uloženo više od tri miliona KM bespovratnih sredstava sa različitih nivoa vlasti.

"U svakoj mjesnoj zajednici nešto je urađeno. Asfaltirali smo dvije nove ulice u Šamcu, započeli uređenje Keja na rijeci Savi, narednih dana, nakon 30 godina, otvaramo Gradsku biblioteku, poslije 14 godina vraćamo Osnovni sud u Šamac, a poslije 15 godina u najvećoj mjesnoj zajednici Obudovac imamo dječije obdanište", rekao je Milićević.

On je naglasio da su to najvažniji infrastrukturni projekti koji su realizovani u protekle četiri godine.

"Cilj je da se u naredne četiri godine damo na uređenju Ulice cara Dušana i uređenje Keja, kao i da otkupimo jedan dio zemljišta ispred gradske biblioteke i napravimo mini-trg u tom dijelu Šamca", rekao je Milićević i dodao da su garant ostvarenja postavljenih planova kandidati ovog pokreta.

Milićević je napomenuo da je u protekle četiri godine iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 250.000 KM za podršku lokalnoj privredi, te je danas u Šamcu 300 radnika više, a dva komunalna preduzeća nisu se zadužila nijednu KM, dok je u njih uloženo više od 200.000 KM donatorskih i opštinskih sredstava.

"Naš zadatak je da iskoristimo sve svoje ljudske kapacitete, da, osim novih tržnih centara, ulaganja i investicija, obezbijedimo i jedan proizvodni pogon. Jedan takav pogon počeće početkom sljedeće godine u mjesnoj zajednici Brvnik. Daćemo poseban akcenat na socijalnu politiku, vantjelesnu oplodnju, podršku prvačićima, da svaka porodica sa četvoro i više djece ima primanja", rekao je Milićević, dodajući da su privreda, infrastruktura i socijalna politika glavni segmenti u narednom četvorogodišnjem mandatu.

On je podsjetio da njega kao kandidata za načelnika podržava koalicija "Ljudi prije svega" - NP "Đorđe Milićević", SDS i Nezavisna stranka doktor Mihajlo Tovirac.

"Glavni cilj je da ova lista osvoji najveći broj glasova na ovom području i da kao načelnik opštine pobijedim na izborima 15. novembra. Ne bih se kandidovao kada ne bih bio potpuno siguran, a pobijediću ukoliko građani budu više cijenili rad od demagogije i budu dali podršku širem društvenom interesu, a ne pojedinačnom, te ukoliko se bude cijenilo sve što je urađeno u protekle četiri godine", rekao je Milićeviić.

Nosilac liste kandidata NP "Đorđe Milićević" Velimir Andrić rekao je da mu je čast biti nosilac ovakve liste, koja je sa mladim visokoobrazovanim ljudima raznih profila i nekoliko starijih, koji će svojim iskustvom dati poseban doprinos u borbi sa problemima sa kojima se susreće ova lokalna zajednica.

"Ovo je lista koja se zalaže za infrastrukturno uređenje opštine Šamac, ne samo gradskog područja, nego i svih seoskih sredina. Zalagaćemo se dalju konsoolidaciju budžeta opštine, izgradnju kapaciteta ključnih javnih preduzeća, podršku privredi i poljoprivredi kroz veća podsticajna sredstva i odgovorniju socijalnu politiku, koju smo vodili i u prethodnom periodu", rekao je Andrić.

Andrić je ocijenio da je za ostvarenje tih ciljeva potrebna stabilna skupštinska većina.

"Treba da napravimo istorijski rezultat - da budemo prva politička stranka sa najvećim brojem glasova. To znači sedam odborničkih mandata u Skupštini opštine Šamac i da pobijedi dosadašnji načelnik Đorđe Milićević", rekao je Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana