Odlučno za snažnu i stabilnu Srpsku

V. K.
Odlučno za snažnu i stabilnu Srpsku

BANjALUKA - Savez za demokratsku Srpsku (SzDS) u petak je zvanično počeo izbornu kampanju predstavljanjem kandidata stranke za oktobarske izbore, uz poruku da su odlučni da stvore snažnu i stabilnu Srpsku.

Lider SzDS-a i kandidat za predsjednika RS Dragan Kalinić istakao je da je uvjeren da su stvorili pobjednički tim i da je riječ o "partiji boljeg izbora" za stanovnike Republike Srpske, a koja zastupa dvije osnovne stvari.

- Želimo socijalno i ekonomski stabilnu, demokratski jaku Srpsku, kao i da riješimo egzistencijalne probleme običnog čovjeka. Kroz unutrašnje jačanje demokratskih institucija moramo da učvrstimo Srpsku pred iskušenjima za koje se sumnja da će zadesiti RS tokom idućih nekoliko mjeseci ili godina, jer je evidentno da će se vršiti pritisci da se stvori jedinstvena BiH - rekao je Kalinić.

Poslije predstavljanja nosilaca kandidatskih lista SzDS-a za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH, Kalinić je ponovio da stranka na izbore izlazi sa sloganom "Odlučno", što je glavna poruka biračima u Srpskoj.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS Rajko Papović naglasio je da neće iznevjeriti povjerenje birača.

- Moramo snažno i odlučno braniti interese srpskog naroda i Srpske unutar BiH, jer su vidljive namjere pojedinaca, po želji njihovih mentora, da stvore na ovim prostorima državu po svojoj mjeri - rekao je Papović i dodao da nije moguća BiH u kojoj se krše prava srpskog naroda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana