Obradović: DNS Banjaluka podržava Radojičića, Nešić prekršio sva stranačka pravila

Srna
Obradović: DNS Banjaluka podržava Radojičića, Nešić prekršio sva stranačka pravila

BANjALUKA - Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Borivoj Obradović pozvao je danas simpatizere i članstvo stranke da ostanu pri ranijoj odluci i na izborima za gradonačelnika Banjaluke glasaju za Igora Radojičića (SNSD).

Obradović je u saopštenju podsjetio da je Predsjedništvo banjalučkog DNS-a u maju donijelo odluku nakon koje je potpisan koalicioni sporazum sa SNSD-om u kojem su se obavezali na podršku Radojičiću.

Nakon što je Predsjedništvo DNS-a ponovo zatražilo mišljenje Gradskog odbora DNS-a o nastavku saradnje sa SNSD-om i nastupu na izborima u Banjaluci, Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a je 20. oktobra jednoglasno donijelo odluku da ostane pri ranije definisanom stavu.

- Gospodin Nešić (Nenad, predsjednik DNS-a) je prekršio sva stranačka pravila i procedure i praktično poslao privatnu odluku glasačima, ignorišući zvanične odluke stranke. Neprihvatljivo je da neko priča o demokratiji, a na takav način pokušava da nametne samovolju kao model odlučivanja - naglasio je Obradović.

Nešić je gostujući sinoć na Televiziji BN pozvao građane da na izborima za gradonačelnika Banjaluke podrže kandidata opozicionih partija Draška Stanivukovića (PDP).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana