O Žunićevom nasljedniku odlučiće rukovodstvo stranke

Srna
O Žunićevom nasljedniku odlučiće rukovodstvo stranke

BANjALUKA- Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić, koji je nedavno pobijedio u izbornoj trci za poziciju gradonačelnika Dervente, rekao je da će navjerovatnije još na jednoj sjednici parlamenta predvoditi poslanike ove partije, dodavši da će o njegovom nasljedniku odlučiti organi i rukovodstvo najsnažnije političke stranke u Srpskoj.

Žunić je precizirao da bi polovinom novembra trebalo da dobije sertifikat i preuzme poziciju gradonačelnika Dervente, osvojenu na proteklim lokalnim izborima.

„Do tada će biti još jedna sjednica Narodne skupštine i u tom nekom periodu će Izvršni komitet i rukovodstvo stranke, u konsultaciji sa poslanicima, da izaberu novog šefa SNSD-ovog poslaničkog kluba“, rekao je Žunić Srni.

On je istakao da mu je jedna od velikih životnih i političkih želja bila da radi u lokalnoj zajednici s obzirom da je od 2008 do 2014. godine obavljao funkciju zamjenika načelnika opštine Derventa.

„Ovo sad je, da kažem, nekakav vrh političkog djelovanja u lokalnoj zajednici. Smatram da zajedno sa saradnicima svom gradu mogu mnogo da dam. A normalno je da će mi nedostajati Skupština. Bilo je tu važnih stvari, usvojenih odluka i zakona. Ponosan sam na sve što smo u ovom mandatu uradili u korist građana, a uradili smo dosta. Nedostajaće mi i ta vrsta adrenalina, političke pozornice i arene koja se dešava u Skupštini. Ali sada je došlo vrijeme i za izvršnu vlast“, naveo je Žunić.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH kandidat SNSD-a za gradonačelnika Dervente Igor Žunić je osvojio 6.279 glasova ili 50,81 odsto, a kandidat SDS-a Vlado Kovačević 5.537 glasova ili 44,8 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana