Nebojša Rakić, zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Srpca: Radićemo jednako za sve građane

Vedrana Kulaga Simić
Nebojša Rakić, zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Srpca: Radićemo jednako za sve građane

Kandidovao sam se prvog čovjeka Srpca jer ovoj opštini treba razvoj, a ne podjele. Svi moramo da radimo na rješavanju životnih pitanja, da bismo zadržali naše sugrađane na ovom prostoru, a to možemo samo ako iskreno radimo za njih, istakao je u intervjuu za “Glas Srpske” kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika Nebojša Rakić.

- Svi moramo da radimo na rješavanju životnih pitanja naših sugrađana i to bez podjela i stranačkih knjižica. Mnoge stvari u lokalnoj zajednici ne štimaju i promjene se moraju desiti - istakao je Rakić.

GLAS: Šta nudite glasačima, odnosno zašto da glasaju za Vas, a ne za vaše protivnike?

RAKIĆ: Prihvatio sam kandidaturu jer su nam potrebne promjene. Želimo da mijenjamo stanje nabolje. To je naš motiv i daćemo sve od sebe da tako bude da bismo na kraju i opravdali njihovo povjerenje.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

RAKIĆ: U prvi red stavljamo ekonomiju, jer se samo poboljšanjem ekonomske situacije mogu rješavati svi ostali problemi, kao što su odlasci mladih ljudi. Želimo da radimo jednako za sve građane. Želim da budem načelnik svih građana, da prema svima budem isti.

GLAS: Koji ćete prve poteze povući ako dobijete podršku birača? Šta Srbac može da očekuje?

RAKIĆ: Kao prvo ćemo snimiti stanje u kojem se nalazi opštinska uprava i javna preduzeća da znamo na čemu smo. Nastojaćemo da napravimo stabilnost budžeta i u javnim preduzećima, da bismo mogli građanima pružati usluge onako kako oni to i zaslužuju. Moramo da povećamo efikasnost opštinske uprave i napravimo prioritete u budžetu koji trebaju Srpcu, kao što su podsticaji za poljoprivredu. Moramo da stabilizujemo situaciju na mnogim poljima i radimo na stvaranju boljeg ambijenta s ciljem privlačenja investicija. Planiramo da napravim tim koji će činiti mladi i sposobni ljudi, da budem na čelu tog tima, kao prvi među jednakima, ali da formiram ekonomski savjet i da pozovem naše stručne ljude i preduzetnike iz naše opštine da sjednemo i napravimo novu strategiju. U svakom našem planu je razvoj i poboljšanje na svim poljima, od javne uprave, do položaja mladih, života na selu. Trebaju nam dobri temelji.

Iskustvo i mudrost

GLAS: Čime možete da garantujete da ćete ispuniti obećanja?

RAKIĆ: To mogu da garantujem svojim iskustvom, znanjem i mudrošću. Dugo sam u Srpcu bio na različitim položajima i funkcijama i u privredi i u javnoj upravi, tako da mi je situacija savršeno dobro poznata, a znam i da mogu da napravim dobre rezultate. Naša opština zaslužuje bolje i imamo plan kako da do toga i dođemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana