NDP: Graditi seoska i prigradska naselja

Srna
NDP: Graditi seoska i prigradska naselja

BANjALUKA - Kandidat NDP-a na listi za odbornika za banjalučku Skupštinu grada Mira Božić rekla je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana, boriti za ravnomjerno raspolaganje novcem i izgradnju svih seoskih i prigradskih naselja.

 “Do 2025. godine ćemo se potruditi da na seoskim područjima uradimo vodovod, kanalizaciju, strujnu mrežu i putnu infrastrukturu”, rekla je Božićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodala da plan NDP-a, nazvan “10 puta 10”, osigurava dobre uslove za život u seoskim i prigradskim područjima.

Božićeva je navela da plan podrazumijeva i izgradnju zelenih ekoloških pijaca, na kojima će poljoprivredni proizvođači moći da prodaju svoje proizvode, čime će biti stimulisane i mnoge mlade porodice da ostanu na svome.

Kandidat NDP-a za odbornika u banjalučkom parlamentu Ljiljana Baroš rekla je da je plan NDP-a “10 puta 10” ozbiljan i da će dovesti do toga da Banjaluka postane još moderniji grad, za dostojan život svih njenih građana.

Baroševa je rekla da će se, ukoliko bude izabrana u parlament grada Banjaluka, boriti za potenciranje uloge i značaja žene u društvu, kao stuba porodice, ali i na radnom mjestu i u okruženju.

Ona je naglasila da, kao ekonomista, daje naglasak i na rješavanje ekonomskih problema, te istakla potrebu za očuvanjem radnih mjesta.

Kandidat NDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Ljiljana Adamović istakla je da je jako važna izgradnja pješačkih, trim i biciklističkih staza, koje bi povezale dijelove Banjaluke i umanjile efekte urbanizacije.

Adamovićeva je naglasila da je važno i obezbjeđivanje novih zelenih površina i pošumljavanje, kako bi Banjaluka ponovo dobila epitet grada zelenila i rekreacije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana