Naum Golić predlaže ključne korake za unapređenje turizma u Banjaluci

GS
Naum Golić predlaže ključne korake za unapređenje turizma u Banjaluci

BANjALUKA - Da bismo Banjaluku pozicionirali na turističkoj mapi regiona, ključno je uložiti napore u razvoj infrastrukture, istakao je predsjednik udruženja “Banjalučani za svoj grad” i kandidat za odbornika u Skupštini grada Naum Golić koji je predstavio je svoju viziju usmjerenu na infrastrukturne projekte koji će unaprijediti turizam kao ključnu privrednu granu.

- To podrazumijeva bolju organizaciju saobraćaja, izgradnju parkirališta i transportnih čvorišta, kao i bolju organizaciju javnog prevoza. Izgradnja kolektora oborinskih i otpadnih voda i ulaganja u projekte za očuvanje rijeke Vrbas i Vrbanje takođe su od suštinske važnosti. Najvažniji projekat bi bila izgradnja zaobilaznice oko Banjaluke, što bi omogućilo nesmetano funkcionisanje grada i povećalo njegovu dostupnost posjetitiocima-naglašava Golić.

Golić se takođe zalaže za stvaranje povoljnijeg okruženja za preduzetnike i investitore kako bi se podstakla lokalna ekonomija i otvorila nova radna mjesta.

Pod ovim podrazumijeva uvećanje broja mogućih povlastica od grada, kao što su povoljniji uslove za poslovanje kroz smanjenje administrativnih prepreka i pružanje podrške u formi subvencija ili poreskih olakšica.

Promocija Banjaluke kao atraktivne turističke destinacije, kroz unapređenje ugostiteljskih usluga i organizaciju kulturnih manifestacija, kaže on, ključna je za razvoj turističkog sektora.

-Kao grad imamo potencijal da postanemo pravi gastronomski biser regiona, a očuvanje naših tradicija je ključno za naš identitet. Želim da svi građani Banjaluke budu ponosni na svoj grad i da zajedno radimo na njegovoj boljoj budućnosti - poručuje Golić. Predlaže formiranje zone sa cjelodnevnim radnim vremenom za ugostiteljske objekte u centru grada, čime bi se dodatno unaprijedila turistička ponuda.

-Ova zona će biti dizajnirana tako da ne narušava mir u susjedstvu, a dodatno obogaćuje vanpansionsku uslugu – istakao je Golić koji naglašava važnost očuvanja kulturne baštine kroz razne manifestacije, tematske sajmove i kulturne priredbe.

-Razvoj Banjaluke kao konferencijskog centra i kulturnog epicentra predstavlja dodatni korak ka unapređenju turističkog sektora – smatra on.

Golić planira izgradnju festivalskog prostora i izvan gradskog središta kako bi se posjetitelji mogli zabaviti bez ograničenja radnog vremena.

.Da bismo sve to ostvarili, prioritet je očuvanje rijeke Vrbas i Vrbanje od daljeg onečišćenja. Izgradnja kolektora treba da bude najvažniji cilj svakoga ko voli ovaj grad - dodaje Golić.

Čista i zelena rijeka, uz podršku izgradnje rekreativnih i sportskih staza, značajno će unaprijediti turističku ponudu.

-Kroz saradnju svih aktera, Banja Luka može postati primjer uspješnog i održivog razvoja turizma koji poštuje i njeguje svoju kulturu - zaključuje Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana