Natalija Trivić, potpredsjednica Ujedinjene Srpske: Žene su snaga Srpske

PR
Natalija Trivić, potpredsjednica Ujedinjene Srpske: Žene su snaga Srpske

BANjALUKA - Da su danas žene nezaustavljive i da raste njihova snaga i uticaj svjedoči još jedno okupljanje aktivistkinja Ujedinjene Srpske u Banjaluci. Razgovarajući sa građanima na jednom od brojnih trgova širom Republike Srpske pokazuju spremnost da saslušaju probleme, ali i otvore politički prostor djelovanja za njihove kvalitetne prijedloge koji doprinose opšte-društvenim ciljevima.

Potpredsjednica Ujedinjene Srpske Natalija Trivić naglašava da „žene sve više zahtijevaju društvo koje im daje mogućnost izbora, ali i priliku da se iskažu u onome u čemu su najbolje“.

-Politika Ujedinjene Srpske potvrđuje da su žene nosioci različitih funkcija, rukovodioci na različitim pozicijama, ali ništa manje nisu značajni aktivi žena širom Republike Srpske. Žene su snaga Ujedinjene Srpske – istakla je.

Okružena velikim brojem žena u privatnom i profesionalnom životu, Natalija Trivić kaže da su upravo žene te koje pomažu ženama, razumiju njihove potrebe i probleme, nastojeći da ih na neki način riješe.

-Žene su te koje osjećaju empatiju prema drugim ljudima, dosljedne su, angažovane te spremne da obavljaju više poslova u isto vrijeme, i to jednako posvećeno i dobro. Upravo Ujedinjena Srpska daje priliku svim ženama da, shodno svojim interesovanjima i ambicijama, budu aktivne učesnice u kreiranju i donošenju odluka koje se reflektuju na društvo u cjelini - naglasila je potpredsjednica Ujedinjene Srpske i dodala da su upravo „članice Ujedinjene Srpske zaslužne za predlaganje brojnih inicijativa za izmjene zakona koji su usvajanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske omogućili besplatno zdravstveno osiguranje za mlade od 15 do 18 godina, regulisanje kraćeg radnog staža za majke koje su rađale djecu, besplatan boravak u vrtićima za djecu sa poteškoćama u razvoju i bez roditeljskog staranja, i brojne druge”.

Okupljene na banjalučkom Trgu krajine aktivistkinje Ujedinjene Srpske pokazale su i domaćinsku notu, uz kafu i kolače, družeći se sa građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana