Nacionalni interes stabilna i trajna Srpska

S. S.
Nacionalni interes stabilna i trajna Srpska

ZVORNIK - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik izjavio je da je nacionalni interes stabilna i trajna Srpska, koja će jačati autonomiju i neće gubiti nadležnosti.

Ističući da je interes SNSD-a običan čovjek, Dodik je rekao da se kandidovao za predsjednika RS zato što i Srpsku i BiH čekaju važne četiri godine u kojima će se odlučivati i o statusu RS i BiH.

Dodik je u četvrtak uveče na centralnom predizbornom skupu SNSD-a u Zvorniku podsjetio da je RS prije četiri godine napadana sa svih strana pod prijetnjom da će biti ukinuta, a da je danas samoodrživa i da se iz dana u dan sve više razvija.
- Urađeni su mnogi infrastrukturni projekti - škole, putevi, hemodijalizni centri, sportske dvorane, domovi kulture i niz drugih objekata koji služe interesima građana - podsjetio je Dodik.

On je na predizbornom mitingu SNSD-a u Vlasenici poručio da je "za BiH najbolje da se mirno raziđemo i da RS bude za sebe", pri čemu vlast ne smije dozvoliti da do toga dođe nasiljem i ratom, već pametnom politikom i na miran način.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je u četvrtak uveče u Han Pijesku na predizbornom skupu ove stranke da dva entiteta moraju biti ravnopravna ili neće biti BiH.

Predizborni skupovi SNSD-a održani su u petak u Milićima, Bratuncu i Srebrenici.

Špirić

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ubijeđen je da će na predstojećim izborima ova partija odnijeti "veličanstvenu pobjedu", koja će krenuti iz Bijeljine i Semberije, javila je Srna.

Špirić je u Bijeljini u petak rekao da je SNSD jedina partija koja može i koja je uspjela i u prethodnom periodu da riješi teške nacionalne probleme. U budućem periodu, kaže on, stranka treba da definiše status Srpske, zbog čega je neophodno da predsjednik RS bude Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, te da SNSD ima natpolovičnu većinu u NSRS i Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana