Na Kastelu 25.000 ljudi: Pobijediće SNSD, pobijediće Srpska

Agencije
Na Kastelu 25.000 ljudi: Pobijediće SNSD, pobijediće Srpska

BANjALUKA - U Banjaluci se održava konvencija SNSD-a koju predvodi lider stranke Milorad Dodik, a prema tvrdnjama iz najveće partije u Srpskoj, na tvrđavi Kastel se okupilo 25.000 ljudi.

Konvencija je počela intoniranjem himni Republike Srpske "Moja Republika" i Srbije "Bože pravde".

Ovom konvencijom ozvaničen je početak kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na stranačkoj konvenciji u Banjaluci da je ova stranka spremna za još jednu veliku pobjedu, možda i najvažniju za Republiku Srpsku, te da vjeruje da će dobiti najveće povjerenje građana i na taj način zajedno sa drugim institucijama raditi na jačanju Srpske.

Fireworks in the skyDescription automatically generated

"Bitne su nam i male pobjede, ali bitne su nam i pobjede naših kandidata. Naš plan je da pobijedimo u svim gradovima, da pobjede ostvare svi naši kandidati i dobijemo 70 odsto opština koje će zajedno sa Vladom Srpske raditi na onome što nam je sveto, a to je jačanjnje Republike Srpske", rekao je Dodik.

Osim toga, bitna je i stabilna skupštinska većina.

"Ja sam od predsjednika koji ima najveći staž u regionu koji vodi jednu partiju i jednu Republiku. To je zato što sam uvijek imao saradnike koji su se nesumnjivo davali za sve naše pobjede i što sam imao obavezu prema vama koji ste podržavali 20 godina naše ideje i pobjede", istakao je Dodik.

Zahvalan sam porodici i svim ljudima koji mi daju snagu, motivišu me i ne daju da stanem i odustanem.

"Problem naših protivnika je što je Republika Srpska jaka, što predugo traje i sistemom sankcija pokušavaju da ugase Republiku Srpsku kako bi narod odustao od Dodika i njegove politike. Žele BiH da urede kao unitarnu zemlju", naglasio je Dodik.

To se nikada neće desiti, kaže Dodik i poručuje da nikada neće pokleknuti pred onima koji imaju loše namjere prema Srpskoj.

A group of people walking with flagsDescription automatically generated

"Dodik i ovi ljudi ovdje ne mogu da se pobijede. Nećete nas skinuti, odnijećemo još jednu pobjedu", rekao je Dodik.

Istakao je da je ovo tradicionalno društvo i da SNSD ne promoviše liberalne vrijednosti.

"Znamo ko je majka a ko je otac. Mi smo spremni da platimo cijenu našeg stava. Želimo od naših đaka da uše o našim vrijednostima i istoriji", istakao je Dodik.

Upravo zbog toga je važno da najmlađi uče da su Srbi u prošlosti htjeli da brane svoje kuće i njive i da je za Srpsku dato preko 30 hiljada života u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Želimo doboro svim ljudima, svih vjera i nacija. Mi ne pravimo razliku.

Kaže da se Srpska zalaže za Dejtonsku BiH, ali da je intervencionizmom oteto mnogo nadležnosti na njenu štetu.

"Htjeli su da nam uzmu Policiju. Ostali smo čvrsti. Ostajemo na istim političkim pozicijama", poručio je Dodik.

Kaže da se u Srpskoj uživaju maksimalne slobode, te da zbog toga mnogima i smetaju oni koji se protive protektoratu i nametanju rješenja.

"Bacali su na nas NATO bombe sa osiromašenim uranijumom i nećemo da budemo član tog saveza", naglasio je Dodik.

Rekao je da ima problem sa onima koji dođu ovdje i žele da nameću vrijednosti, obrazovni sistem i ne ophode se sa poštovanjem prema Srpskoj.

"Ne možemo da uvedemo Rusiji sankcije. Ne smijemo da budemo dio toga. Ako uvedemo sankcije naravno da bi nam zamjerili jer od nas to ne očekuju. Nameće se pitanje šta bi dobili od ovih drugih. Dobili bi još veći pritisak a izgubili bismo prijatelje. Zato smo odlučili i poručili da nam ne uzmu karakter", ukazao je Dodik.

Upravo će narod odlučivati o politikama u Republici Srpskoj te naglasio da je čovjek mira.

"Ne smijemo odustati od političke borbe za naš status. Naša država se zove Republika Srpska. BiH je naše moranje. Svaki dan sanjam Republiku Srpsku i ljude koji mi daju snagu i volju, koji mi kažu da nema nazad. Idemo do pobjede. Samo pobjeda govori da smo u pravu. Okupimo se oko SNSD-a i naših kandidata", istakao je Dodik.

Rekao je da je politika usmjerena na saradnju sa Srbijom, te poručio da je to prirodan odnos.

"Srpski narod je častan narod. Zato će naša povezanost sa Srbijom biti još jača. Ove tokove ne možete zaustaviti. Nećete nikada napraviti veliki zatvor koji će zatvoriti sve Srbe", poručio je Dodik.

Ukazao je da se istorija ponavlja i da u BiH uvijek stranci đalju svoje ljude koji će nametati rješenja i raditi na uništenju Srba.

"Zato je naša borba za slobodom velika. Dio smo slobodnog svijeta. Pozdravio bih predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana, naše prijatelje iz NR Kine i Azerbejdžana", rekao je Dodik.

Izrazio je zahvalnost predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i prijateljima u Bugarskoj, Rumuniji i Francuskoj.

"Sve pobjede neka pripadnu narodu. Zahvalan sam što ste došli iz cijele Republike Srpske i što šaljemo poruku da smo pobjednički SNSD. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija i srpski narod", istakao je Dodik.

Majdov i Simanić podržali SNSD

Proslavljeni džudista Nemanja Majdov, bivši svjetski šampion, poručio je večeras da mu je drago što prisustvuje konvenciji SNSD-a u Banjaluci i istakao da lider SNSD-a Milorad Dodik uživa veliku podršku zbog istinskog zalaganja za razvoj Srpske i svih lokalnih zajednica.

"Šampioni prepoznaju šampione. Milorad Dodik je istinski lider Republike Srpske i trudi se da stvori najbolju sredinu ovdje za nas i našu djecu", rekao je Majdov u obraćanju na konvenciji.

Prije mjesec dana održana je džudo akademija, a Majdov je ukazao da je pri organizaciji veliku podršku dao predsjednik Dodik.

"Hvala mu na svemu što je uradio za Republiku Srpsku", poručio je Majdov.

Podršku SNSD-u na konvenciji dao je i košarkaš Boriša Simanić, koji je imao zapaženu reprezentativnu karijeru u Srbiji.

"Želim da kažem da ovdje osjećam atmosferu pred utakmicu za koju znate da ćete pobijediti. U vazduhu se osjeća da je ovo skup pobjednika. Da vaša pobjeda bude pobjeda Republike Srpske", poručio je Simanić.

Đajić: Čast je biti dio porodice SNSD-a

Presjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Vlado Đajić izjavio je da će Banjaluka za mjesec dana biti oslobođena samovolje i nestručnosti, te da mu je čast i ponos da bude dio pokreta i porodice SNSD-a.

"Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je istorijska ličnost i čovjek budućnosti Republike Srpske i svih nas, hvala vam predsjedniče za vašu borbu i energiju koju ulažete", rekao je Đajić večeras na konvenciji SNSD-a u Banjaluci, kojoj prisustvuje stranačko rukovodstvo.

Đajić je dodao da će Banjaluka i Srpska pobijediti jer imaju dobrog kandidata za gradonačelnika Nikolu Šobota.

Prema njegovim riječima, Šobot je stručan i obrazovan, te se pokazao kao domaćin koji voli svoj grad.

"Važna je pobjeda u svakoj opštini i gradu Srpske. Srećno na izborima, pobijediće Banjaluka i Republika Srpska", poručio je Đajić.

Šobot: Da vratimo Banjaluku na put kojim ona treba da ide

Kandidat SNDS-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da će u borbi za Banjaluku dati posljednji atom snage, znanja i iskustva.

A person standing at a podium with a microphone in front of a group of peopleDescription automatically generated

- Čast je biti ovdje, čast je biti sa ljudima, čast je boriti se za Banjaluku, za grad gdje sam odrastao, gdje sam se školovao, stvorio porodicu, gdje sam ostao da stvaram i ne idem nigdje. Ponosan sam na to i svi možemo biti ponosni na našu Banjaluku. Ja vam sa ovog mjesta obećavam da ću svaki atom snage, znanja i iskustva dati u ovoj borbi koju smo počeli večeras. Ovaj gradu ćemo vratiti na put napretka i razvoja. Da ovaj grad postane grad naše djece. Ja imam dvoje djece koja rastu u Banjaluci i želim da im ostavim grad kojeg ja pamtim, da ostanu ovdje, da žive u Banjaluci, a to mogu uz vašu pomoć. Da vratimo grad na put kojim on treba da ide. Pobijediće Banjaluka, pobijediće Srpska - poručio je Šobot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana