MUP: Preduzećemo sve da izbori proteknu mirno

GS
MUP: Preduzećemo sve da izbori proteknu mirno

BANjALUKA - Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je zadovoljavajuće, a Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da je obezbijedilo da dosadašnji predizborni period za lokalne izbore u Republici Srpskoj proteknu u mirnoj i demokratskoj atmosferi, bez većih incidenata.

-Policijski službenici su uspješno obezbijedili 297 javnih skupova u predizbornoj kampanji, od čega 100 na otvorenom, a 197 u zatvorenom prostoru, a policija postupila je po svakoj prijavi i saznanju koje bi mogle da ugroze ovaj period, zaključeno je na stručnom kolegiju ministra Karana u Banjaluci - navedeno je u saopštenju.

Na stručnom kolegijumu kojem su prisustvovali direktor policije Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava analizirane su sve realizovane i planirane aktivnosti Štaba MUP-a za bezbjednost "IZBORI 2024“, te je konstatovano da će policijski službenici preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem omogućavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za održavanje lokalnih izbora u BiH, 6. oktobra 2024. godine na 2.042 glasačka mjesta u Republici Srpskoj.         

Ponovljena je opredijeljenost Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da u saradnji sa tužilaštvima u Republici Srpskoj preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili i sankcionisali one koji krše zakon u izbornom procesu za lokalne izbore koji se održaju 6. oktobra.

-Na dan izbora će biti dežurni timovi tužioca i policijskih službenika kako bi mogli da reaguju na bilo koju prijavu koja se tiče izvršavanja krivičnog djela, izađu na teren i rade uviđaje - navedeno je u saopštenju.

Ministar Karan je pozvao građane da svaku neregularnost, nuđenje novca, upućivanje prijetnji da neko glasa za nekoga ili ne glasa prijave policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana