Mlađan Dragosavljević, kandidat SNSD-a za načelnika Srpca: Rezultati garancija povjerenja

Vedrana Kulaga Simić
Mlađan Dragosavljević, kandidat SNSD-a za načelnika Srpca: Rezultati garancija povjerenja

Započeli smo razvojem Srpca i nećemo stati. Izgradićemo našu opštinu i ona će biti mjesto napretka, sloge i prosperiteta, a SNSD je jedini koji ima potrebnu snagu za to.

Istakao je to za “Glas Srpske” kandidat SNSD-a za načelnika Srpca Mlađan Dragosavljević koji juri novi mandat na toj poziciji.

- Predstojeći lokalni izbori su, kao i svaki, izazov na svoj način, ali mi ovdje imamo čistu situaciju. Očekujem da, uz načelnički mandat, osvojimo i najviše odborničkih mandata, uz podršku koalicionih partnera - rekao je Dragosavljević.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

DRAGOSAVLjEVIĆ: Na dosadašnjim rezultatima koji su i te­ kako vidljivi. U proteklom periodu smo opravdali veliko povjerenje birača koje smo dobili na prethodnoj provjeri kod građana, i to kroz rezultate rada. Prije četiri godine smo zatekli loše stanje u opštinskom budžetu i uspjeli smo da to vratimo u normalne okvire. Imali smo i investicioni ciklus, koji će sa krajem ove godine iznositi oko 16 miliona maraka. Na samom početku mandata nisam mogao ni pomisliti da ćemo uspjeti to dosegnuti u našoj opštini. Veliku podršku imamo od Vlade i republičkih institucija, a i pozitivan trend se vidi na mnogim stavkama.

GLAS: Da li će ekonomija biti i u okosnici kampanje?

DRAGOSAVLjEVIĆ: Cilj je da ojačamo započeti trend i da stvorimo što bolje uslove za život građana. Planiramo dosta projekata. Za neke imamo zatvorenu finansijsku konstrukciju i očekujemo početak realizacije. Dva su veoma bitna za nas. To je izgradnja vrtića i stambene zgrade za mlade bračne parove koji će imati mogućnost kupovine stanova po povoljnim uslovima. Ogroman je interes za to, a tako ćemo mlade i obrazovane ljude zadržati u zajednici. Ni mi nismo imuni na negativnu stopu nataliteta. Moramo da stvaramo uslove da ljudi ostaju ovdje i stvaraju. Imamo čitav niz mjera koje su se pokazale kao opravdane. Te ćemo zadržati, a pokušaćemo i da povećamo iznos sredstava za te namjene.

GLAS: Zašto da birači glasaju za Vas, a ne političke protivnike?

DRAGOSAVLjEVIĆ: Jasno je da SNSD jedini ima snagu da obeća i napravi nešto za našu opštinu. To smo pokazali i opravdali povjerenje koje nam je dato na prošlim lokalnim izborima. Jedino mi kao politička opcija, uvažavajući i koalicione partnere, imamo snagu i kapacitet da gradimo i jačamo Srbac.

GLAS: Šta je garancija da ćete ispuniti obećanja?

DRAGOSAVLjEVIĆ: Garantujem potvrđenim i vidljivim rezultatima rada koji su dokaz da smo bili odgovorni prema onima koji su nam dali povjerenje. Ipak smo mi jedina politička snaga koja nema alternative. Niko to ne bi mogao bolje i kvalitetnije. Pristupili smo funkcijama odgovorno i posvećeno, prepoznali situaciju u kojoj se nalazi opština i uspjeli da je stavimo na zdrave temelje. Nema razloga da iko sumnja da bi u idućem periodu moglo biti drugačije.

Prvi potez

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

DRAGOSAVLjEVIĆ: Vrtić i stambena zgrada, koje sam pomenuo, su projekti koji će biti realizovani i nema razloga za sumnju. To su, s druge strane, samo dva projekta jer je tu čitav niz i ambicija i realnih mogućnosti koje ćemo sigurno pretočiti u djelo uz podršku republičke vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana