Mladen Simić DNS će na izborima biti veliko iznenađenje

Vanja Štrbac
Mladen Simić DNS će na izborima biti veliko iznenađenje

Poslije oktobarskih izbora biće smanjen uticaj visokog predstavnika, definisaće se hoće li BiH biti dio NATO alijanse, njen položaj u odnosu na EU i stvoriće se uslovi za kvalitetniji i bolji život građana.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste Demokratskog narodnog saveza za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici četiri Mladen Simić.

- Siguran sam da ćemo postati još snažniji politički faktor u Republici Srpskoj, ali i u FBiH. DNS će za mnoge na ovim izborima biti veliko iznenađenje - istakao je Simić.

* GLAS: Kakav rezultat očekujete na predstojećim izborima?

SIMIĆ: Očekujem da će DNS nastaviti trend rasta u broju glasova koje imamo na svim dosadašnjim izborima, a što je ujedno i potvrda našeg političkog rada u periodu koji ostaje iza nas. Siguran sam da ćemo postati još snažniji politički faktor u Republici Srpskoj, ali i u FBiH. DNS će za mnoge na ovim izborima biti veliko iznenađenje. Naša projekcija je broj glasova koji će obezbijediti deset poslanika u NSRS i dva u Parlamentu BiH. DNS do sada nije imao poslanika iz izborne jedinice četiri, a ovi izbori će to promijeniti.

* GLAS: Šta će izbori značiti za stanovnike RS?

SIMIĆ: Naši građani poslije izbora treba da dobiju zakonodavnu i izvršnu vlast koja će znati da se nosi sa izazovima koji sigurno slijede u ovom četvorogodišnjem periodu. Pred svima nama su pitanja na koja treba dati odgovore. Poslije ovih izbora smanjiće se uticaj visokog predstavnika, definisati hoće li BiH biti dio NATO alijanse, njen položaj u odnosu na EU i stvoriće se uslovi za kvalitetniji i bolji život građana.

* GLAS: Šta će biti Vaši prioriteti ako Vam građani ukažu       povjerenje?

SIMIĆ: Moji prioriteti biće ono što svi u DNS-u želimo, a to su dalji razvoj i ekonomski prosperitet RS. Zalagaću se za stvaranje što stabilnije i povoljnije pozitivne klime u RS čime bi obezbijedili priliv stranih investicija. Moramo da iskoristimo naše prednosti, a za to nam je potrebna zakonska regulativa koja može da privuče strani kapital i pruži garancije da se radi o stabilnom tržištu.

* GLAS: Šta biste poručili biračima?

SIMIĆ: Poručujem im da izađu na izbore i daju glas DNS-u, a glas za DNS je dugoročno dobro ulaganje u RS, jer smo mi bili i ostali posljednja barijera u odbrani nadležnosti RS. Izbori koji nam predstoje sudbonosni su za našu budućnost. DNS ima jasnu viziju budućnosti RS.

Ekonomski razvoj

* GLAS: Šta nudite u svom ekonomskom programu?

SIMIĆ: Ekonomski razvoj RS vidim u sistematskom stvaranju uslova za priliv stranih investicija, korišćenju pozitivnih prednosti koje RS ima, osloncu na mladim, kvalitetnim, sposobnim kadrovima uz primjenu savremenih tehnologija. Posebnu pažnju treba usmjeriti na prirodne resurse RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana