Mladen Kršić: RS treba povesti putem progresa

Slobodan Puhalo
Mladen Kršić: RS treba povesti putem progresa

Svim raspoloživim snagama borićemo se za slobodnu, demokratsku, politički stabilnu i jaku Republiku Srpsku, kao jedini istinski garant bitisanja i postojanja srpskog naroda na ovim prostorima.

Rekao je to u intervjuu "Glasu Srpske" nosilac liste Srpske demokratske stranke za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici tri Mladen Kršić.

* GLAS: Kakva su Vaša očekivanja od predstojećih izbora?

KRŠIĆ: Svaki izbori na državnom nivou, pa i ovi, prilika su da građani trezveno i ozbiljno ocijene funkcionisanje aktuelne vlasti i da, sagledavajući ukupno stanje na nivou RS, daju svoje povjerenje onima koji će istinski znati, htjeti i moći da RS konačno povedu putem opšteg progresa. Očekujem da će birači prepoznati svu pogubnost djelovanja sadašnje vlasti i da će glasati za promjene na svim nivoima. Jedini istinski garant tih promjena je ujedinjena opozicija pod sloganom "Zajedno za Srpsku" koja ima jasnu viziju budućnosti RS, kao i neophodne kadrovske, intelektualne i moralne kapacitete za zaštitu vitalnih srpskih nacionalnih interesa na nivou BiH. Dolaskom na vlast koalicije "Zajedno za Srpsku" stanovnici RS dobiće sigurniju i stabilniju Srpsku, a time i sve preduslove za uspješan razvoj.

* GLAS: Očekujete li veliku izlaznost građana i da će biti dosta onih koji će glasati za Vas i SDS?

KRŠIĆ: Sasvim sam uvjeren da će SDS, kao državotvorna stranka, ponovo zadobiti povjerenje građana i da će postići znatno veći izborni rezultat nego na prethodnim parlamentarnim izborima 2006. godine. S obzirom na aktuelnu situaciju u RS i BiH, sa brojnim i neizvjesnim političkim previranjima, ucjenama, prijetnjama i podmetanjima, očekujem dobru izlaznost birača koja bi mogla biti veća nego na prethodnim izborima.

* GLAS: Kakve šanse imaju konkurentski kandidati?

KRŠIĆ: O kandidatima drugih političkih partija ne bih davao svoje lične ocjene. Poštujem sve političke suparnike koji vlastitim radom i karakterom, i fer kampanjom, žele da zadobiju povjerenje građana u vršenju vlasti. Nažalost, iskustvo sa prethodnih izbora govori da predizborne kampanje mogu biti veoma prljave, često lične i sa teškim lažima, podmetanjima, pa i prijetnjama, uz pobuđivanje najnižih strasti i neshvatljive mržnje. SDS će učiniti sve da kampanja bude prema najboljim načelima demokratičnosti, fer-pleja i ljudskog dostojanstva.

* GLAS: Šta nudite glasačima?

KRŠIĆ: U osnovi našeg političkog djelovanja je dalje jačanje i afirmacija RS u BiH i širem okruženju. Svim raspoloživim snagama borićemo se za slobodnu, demokratsku, politički stabilnu i jaku Srpsku, kao jedini istinski garant bitisanja i opstojanja srpskog naroda na ovim prostorima. Pored toga, težište naših aktivnosti biće usmjereno na dosljednu borbu protiv korupcije, kriminala i drugih društvenih devijacija, kao i zalaganje za jeftiniju i efikasniju državnu administraciju i njenu transformaciju iz vlasti nad građanima u servis građana. Na ekonomskom planu borićemo se za uspostavljanje novog privrednog ambijenta stimulativnog za porast proizvodnje u svim privrednim granama.

Glasovi

* GLAS: Kako će SDS privući glasove?

KRŠIĆ: SDS je autohtona politička partija državotvornog karaktera koja je imala svoju nezamjenljivu i epohalnu istorijsku ulogu u burnim zbivanjima i previranjima tokom posljednjih decenija dvadesetog vijeka. Narod zna i pamti njene zasluge i na tom pamćenju gradi svoju nadu, svoju sigurnost i svoju budućnost. Naravno da je u tom istorijskom hodu bilo i grešaka, koje je narod prepoznavao i u takvim slučajevima uskraćivao nam povjerenje. U ove izbore SDS ulazi potpuno konsolidovana i podmlađena, sa čestitim i provjerenim kadrovima koji su spremni na nesebično angažovanje i služenje za dobro RS i svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana