Mladen Grujičić, zajednički kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu”: Možemo izgubiti samo ako bude prevara

Veljko Zeljković
Mladen Grujičić, zajednički kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu”: Možemo izgubiti samo ako bude prevara

Ukoliko ne bude većih izbornih prevara, koalicija “Zajedno za Srebrenicu” će sigurno pobijediti, jer sve analize govore da postoji prednost koja se ne može anulirati redovnim putem i bez izbornih manipulacija. Kaže ovo zajednički kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić, objašnjavajući kako se uglavnom radi o opstrukcijama u vezi sa glasanjem putem pošte, ali i sa nepotvrđenim biračkim mjestima.

 

- Problem su i glasovi iz FBiH. Mi tamo u biračkim odborima nemamo nijednog člana. Možemo poslati samo posmatrače, koji će vjerovatno tokom izbora biti sabotirani na svakom koraku - istakao je Grujičić.

GLAS: Možete li ukratko sumirati šta je sve urađeno u protekle četiri godine?

GRUJIČIĆ: Kada smo došli na vlast, krenuli smo da vodimo politiku ekonomskog razvoja. Rekonstruisali smo kompletnu saobraćajnicu kroz urbano jezgro opštine, a uradili smo i trotoare u prigradskim naseljima. Asfaltirano je preko 50 kilometara seoskih puteva, rekonstruisano više od 250 kilometara seoskih puteva, riješili smo pitanje snabdijevanja vodom i elektrifikacije u pojedinim seoskim područjima. Postavljena je i protivgradna zaštita zbog malinjaka, kojih ima u velikom broju. Izrađen je i projekat navodnjavanja skelanskog kraja. Napravili smo vrtić za 250 mališana, ali i sredili fasade na svim stambenim zgradama, obnovili Dom zdravlja i ambulantu u Skelanima. Otvoreno je i nekoliko fabrika koje danas zapošljavaju veliki broj građana.

GLAS: Postavljen je i Spomenik miru, ali njegovu izgradnju je pratilo protivljenje stranaka iz Sarajeva.

GRUJIČIĆ: Da. Tokom prošle godine svi odbornici, pa i oni iz SDA, podržali su tu ideju. Međutim, kako su se približavali izbori, oni su preko “Majki iz Srebrenice” pokušali sve to ispolitizovati. Njihove protivtužbe međunarodna zajednica je ignorisala, tako da taj spomenik danas krasi glavni trg.

GLAS: Značajna je bila i pomoć Vlade Srbije.

GRUJIČIĆ: Zahvaljujući njihovoj pomoći uspjeli smo da spovedemo gotovo 80 odsto navedenih projekata. Naravno, tu su i sredstva donatora, Vlade Srpske i Savjeta ministara. Sve nam je to umnogome pomoglo da preporodimo opštinu. Ne gledajući ko gdje živi, asfalt je stizao i do bošnjačkih i do srpskih sela. I tako će biti i dalje.

Suživot

GLAS: Kako danas izgleda suživot u Srebrenici?

GRUJIČIĆ: Ono što je krasilo ovaj moj mandat jeste to što je napravljena jedna stabilnost. Nije bilo gotovo nikakvih incidenata, a koji su bilo svakodnevni prije našeg dolaska na vlast. Naravno, ostalo je još dosta toga da se uradi, a to se može uraditi i kroz zapošljavanje ljudi. Zato je neophodno otvoriti banju “Guber”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana