Mladen Đurević, kandidat SNSD-a za načelnika Višegrada: Građani vide naše rezultate

Aleksandar Stojanović
Mladen Đurević, kandidat SNSD-a za načelnika Višegrada: Građani vide naše rezultate

VIŠEGRAD - Siguran sam da su moji sugrađani analizirali koliko se grad promijenio u protekle četiri godine i koliko dobra je to donijelo svima nama. Vjerujem da prepoznaju opšte dobro i volju na lokalnom, ali i republičkom nivou da taj trend bude nastavljen.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” načelnik Višegrada Mladen Đurević (SNSD), koji je u trci za drugi mandat na čelu ove opštine i dodao da očekuje i izbornu pobjedu SNSD-a za lokalni parlament.

- Vjerujem u svoje sugrađane i njihovu dobru procjenu da zajedno nastavimo graditi naš Višegrad - kazao je Đurević.

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

ĐUREVIĆ: Temelj mog optimizma su rezultati ostvareni u periodu za nama, vidljivi golim okom, a to su privlačenje investitora, nova radna mjesta, fasade, parkovi, uređenje staza za šetnju, asfaltiranje puteva u gradskoj i prigradskoj zoni, dječija igrališta, gradska dvorana, pomoć privredi, boračkim i socijalnim kategorijama. Moj optimizam nije imaginacija nego čvrsto postavljen temelj za nove i već započete velike projekte.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za Vaše protivnike?

ĐUREVIĆ: Smatram da nije ljudski, moralno ni etički da pričam u superlativu o sebi, a suprotno od toga o mom političkom protivkandidatu. To treba da procijene glasači, da uvide šta je ispunjeno od obećanog u prethodnom mandatu, a šta je uradila garnitura koja je bila na vlasti dok je gospodin Brane Smiljić bio na odlučujućim pozicijama. Mislim da je to jasan pokazatelj kojim trebaju da se vode birači na narednim izborima. U svakom poslu neko ostavi utisak, a neko trag. Moji politički protivnici ostavili su utisak, a moji sugrađani znaju kakav smo mi nastojali ostaviti trag u vidu konkretno urađenog. Nama su najbitniji ljudski resursi i građani kojima smo sve vrijeme pridavali najveći značaj.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača na narednim izborima?

ĐUREVIĆ: Ukoliko dobijem podršku građana nastavljamo dalje realizujući projekte koje smo započeli i koje smo najavili. I dalje će naš prioritet biti zadovoljan građanin, što znači pomoć onima kojima je to potrebno i podrška u svim drugim oblastima.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti data obećanja?

ĐUREVIĆ: Oko mene je okupljen najbolji tim koji Višegrad u ovom trenutku može da ponudi, to je politička snaga kojoj vjeruje najveći broj građana naše opštine, ali i Srpske. Iza nas su rezultati, građani nam vjeruju, a kao garant razvoja i napretka Višegrada godinama unazad stoji Vlada RS. Želimo da razvijamo Višegrad, da jačamo našu privredu, otvaramo radna mjesta, a siguran sam to jedino može da uradi tim okupljen od SNSD-a i naših koalicionih partnera.

Šansa za mlade

GLAS: Šta će biti okosnica Vaše kampanje?

ĐUREVIĆ: To je zadržavanje ljudi na ovom području i nova radna mjesta. Šansa za svakog mladog čovjeka, cijeneći stručnost, obrazovanje, a ne zaboravljajući brigu o natalitetu, što je dugoročna vizija za ljepši život stanovnika u Višegradu. Naš cilj je privlačenje investicija i još ljepši i bolji Višegrad. Ulaganje u turizam, privredu. Podrška mladim ljudima, obrazovanju, podstrek za sve koji vole naš grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana