Mirko Samardžija, kandidat SDS-a za gradonačelnika Gradiške: Neodgovornost će biti kažnjena

Aleksandar Stojanović
Mirko Samardžija, kandidat SDS-a za gradonačelnika Gradiške: Neodgovornost će biti kažnjena

Očekujem da će Gradiška izabrati promjene. Bili smo svjedoci bahatog i rasipničkog ponašanja, ucjena i pritisaka. Nekoliko velikih afera je potreslo Gradišku u protekle četiri godine i uvjeren sam u to da će građani na dan izbora kazniti odgovorne.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" kandidat SDS-a na lokalnim izborima za gradonačelnika Gradiške Mirko Samardžija i dodao da svoj optimizam uvijek temelji na realnosti.

- Realnost je takva da vlast pokušava da stvori sliku svoje nepobjedivosti, ali u tome ne uspijeva i rezultati izbora će to i pokazati - istakao je Samardžija.

GLAS: Šta će biti okosnica Vaše kampanje?

SAMARDžIJA: Iznio sam jasan plan na koji način Gradiška treba da se razvija u naredne četiri godine. U svakodnevnim aktivnostima, najviše putem društvenih medija, pojedine segmente programa razlažem i približavam građanima. Odgovorna i domaćinska politika je ono na čemu baziram svoje djelovanje.

GLAS: Zašto građani da glasaju za Vas, a ne za Vašeg protivkandidata?

SAMARDžIJA: Na svakom građaninu je da odluku o tome kome će dati svoje povjerenje donese sam. Ono što ja mogu poručiti jeste da ta odluka treba da bude zasnovana na činjenicama i analizi prethodnog perioda, odnosno mandata trenutnog gradonačelnika. Ako su građani zadovoljni, onda ništa. Pogled u novčanik daje najbolji odgovor.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

SAMARDžIJA: Biće potrebno mnogo napora, prije svega da se konstatuje trenutno stanje koje je u Gradišci više nego loše, kako bismo znali gdje smo i čime raspolažemo, a nakon toga bismo krenuli sa konkretnim mjerama. Vjerujem da će za čitaoce najzanimljivija biti ona o prodaji skupocjenog službenog automobila, koji je trenutni gradonačelnik kupio za vrijeme svog mandata. Novac od prodaje biće usmjeren za kupovinu tri autobusa koji će biti korišćeni za potrebe prevoza učenika.

Obraz

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

SAMARDžIJA: Čime drugim nego svojim obrazom? Svjestan sam toga da je došlo vrijeme kada obraz za mnoge ne vrijedi mnogo, ali za mene lično, čast i obraz će uvijek ostati najveća vrijednost, kako u životu, tako i u politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana