Mirko Blagojević: Tražićemo ukidanje Suda BiH

Vedrana Kulaga
Mirko Blagojević: Tražićemo ukidanje Suda BiH

Potrebno je objediniti sve političke strukture i formirati odgovornu vladu koja će raditi u interesu građana Republike Srpske i koja će zaustaviti dalje tendencije propadanja privrede i otpuštanja radnika, da bi se krenulo sa otvaranjem novih radnih mjesta.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" u izbornoj jedinici 2 za Predstavnički dom Parlamenta BiH Mirko Blagojević.

* GLAS: Nadate li se dobrom rezultatu na izborima?

BLAGOJEVIĆ: Očekujemo dobre rezultate jer se pokazalo da samo sa politikom SRS "Dr Vojislav Šešelj" RS ima budućnost. Mnoge stranke slijede politiku naše partije, ali samo pred izbore. Bojim se da će poslije izbora opet, po starom, izvršavati naloge stranaca koji su ovdje prisutni. Izlaznost birača biće oko 60 odsto u RS i tako će biti i na ovim izborima. Teško je precizirati koliko ćemo glasova osvojiti, ali ako bi se naš predsjednik dr Vojislav Šešelj pojavio u septembru u RS i Srbiji, ubjedljivo bismo pobijedili na izborima, jer se najveći politički potres očekuje po njegovom dolasku. Izborni rezultat u mnogome može da uveća povratak dr Vojislava Šešelja, koji je izvjestan.

* GLAS: Šta će izbori donijeti stanovnicima RS?

BLAGOJEVIĆ: Ništa, ako mi ne pobijedimo. Moguće je da situacija bude još gora i da se nastavi podrivanje ekonomskih osnova RS, povećavanje broja nezaposlenih, a nastaviće se zaduživanje kod stranih banaka.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

BLAGOJEVIĆ: Potrebno je pokušati objediniti sve političke strukture i formirati odgovornu Vladu koja će raditi u interesu građana RS i koja će zaustaviti dalje tendencije propadanja privrede i otpuštanja radnika, da bi se krenulo sa otvaranjem novih radnih mjesta. Bogata smo i Bogom data zemlja koja ima Semberiju, Posavinu i Lijevče polje, šume i vodeno bogatstvo, koje se mora raspodijeliti na građane RS, a ne da se nalazi u rukama nekolicine.

* GLAS: Šta mislite o protivnicima?

BLAGOJEVIĆ: Mislim da će neukusan biti "sudar" između Ognjena Tadića i Milorada Dodika, gdje će naš kandidat za predsjednika RS Dragan Đurđić najviše da profitira. Stranka smo sa programom i ideologijom, a za razliku od ostalih, imamo i rješenja. U proteklom periodu nijednom se ruka srpskih radikala "Dr Vojislav Šešelj" nije digla za prenos institucija sa RS na BiH. Založićemo se za ukidanje Suda BiH, jer je formiran na neustavan i nezakonit način.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i kako garantujete da ćete ispuniti to što obećavate?

BLAGOJEVIĆ: Moto SRS "Dr Vojislav Šešelj" je radi, štedi, investiraj i "uzdaj se u se i u svoje kljuse". Ekonomski program većine političkih partija bio je "prodaj", pare od prodaje potroši, zaduži se kod inobanaka. Radikali su uvijek ispunjavali svoja obećanja i držali se onoga što su pričali, tako da je to, po mom mišljenju, dovoljna garancija.

Nema grešaka

* GLAS: Zašto treba glasati za Vas i Vašu pariju?

BLAGOJEVIĆ: Zato što smo najbolji i grijeh je ne glasati za srpske radikale "Dr Vojislav Šešelj". Od 1996. godine nismo napravili ni jednu ozbiljniju političku grešku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana