Mirjana Lukač: Narod ne vjeruje samozvanim političkim iscjeliteljima

Vedrana Kulaga
Mirjana Lukač: Narod ne vjeruje samozvanim političkim iscjeliteljima

Predstojeći izbori će pokazati da građani RS vjeruju Savezu nezavisnih socijaldemokrata i Miloradu Dodiku i da nemaju povjerenja u samozvane političke iscjelitelje koji ih bezuspješno pokušavaju ubijediti da posjeduju "magičnu formulu" boljeg života.

To je u intervjuu za "Glas Srpske" rekla kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u izbornoj jedinici dva Mirjana Lukač.

* GLAS: Šta će biti Vaši prvi potezi ako pobijedite na izborima?

LUKAČ: Ako pobijedimo, a pobijedićemo, nastavićemo da vodimo nacionalno legitimnu politiku, uz uvažavanje prava pojedinaca, da štitimo Srpsku i pokazaćemo da je SNSD politički najzrelija opcija, koja nikada neće iznevjeriti svoj narod i koja će sve učiniti da se uspostavi ekonomska i socijalna stabilnost.

* GLAS: Šta će izbori 3. oktobra pokazati?

LUKAČ: Predstojeći izbori će pokazati da građani Republike Srpske vjeruju SNSD-u i Miloradu Dodiku i da nemaju povjerenja u samozvane političke iscjelitelje, koji bezuspješno pokušavaju da ih ubijede da posjeduju "magičnu formulu" boljeg života.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivničke kandidate i njihove kampanje?

LUKAČ: Političke partije u RS koje čine "ujedinjenu opoziciju" ne nude alternativu. Jedini cilj je da se domognu vlasti. Ne postoji nijedan ozbiljan program, ideja ili politička platforma koja garantuje ili bar obećava. To su partije koje su imale svoju šansu u vremenu kada su vladale i nisu je iskoristile. Jedini izborni imperativ je bespoštedna kritika vladajuće partije i politička amnezija opozicije, koja neprekidno pokušava da ubijedi javnost u svoju bezgrešnost.

* GLAS: Zašto da birači glasaju za Vas i stranku kojoj pripadate, a ne za njih?

LUKAČ: Građani RS veoma dobro znaju da procijene kako su živjeli u vremenu kada su vladale opozicione partije, a kako žive danas. Lako je provjeriti koliko je učinjeno u lokalnim zajednicama i na republičkom nivou. Te podatke, projekte, investicije opozicija ne spominje. Građani to prepoznaju i svojom ogromnom podrškom SNSD-u garantuju pobjedu na predstojećim izborima, jer SNSD ne nudi lažna obećanja i prazne priče.

* GLAS: Šta sadrži Vaš program?

LUKAČ: Najvažniji zadatak je ekonomska pomoć porodici, a posebno porodicama sa više djece. Porodica je osnovna ćelija društva, ugrožena ratnim događanjima i ekonomskom krizom. Invalidi, žrtve rata i porodice palih boraca moraju da budu posebna briga države. Angažovaću se da se u jugoistočnoj Evropi i šire stvaraju uslovi za ekonomsku saradnju i da ekonomski interesi budu osnova za dobrosusjedske odnose i političku saradnju, što je najbolji put ka evropskim integracijama.

Žene

* GLAS: Da li je dovoljna zastupljenost žena na izbornim listama?

LUKAČ: Trebalo bi da bude više žena na listama, ali to nije samo problem kandidovanja unutar političkih partija. Tu postoje mnogi psihološki, ekonomski, sociološki i istorijski aspekti koji determinišu položaj žene u političkom životu. U SNSD-u žene imaju veoma istaknute pozicije i apsolutnu podršku muških kolega, što pokazuju liste za sljedeće izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana