Milorad Simić, kandidat SNSD-a za načelnika Dervente: Ostajemo na pravom putu

Vedrana Kulaga Simić
Milorad Simić, kandidat SNSD-a za načelnika Dervente: Ostajemo na pravom putu

Radom, trudom i domaćinskim odnosom smo opštinu izveli i zadržali na pravom putu. Napredujemo, gradimo i radimo i treba zadržati ovaj trend. Ne treba od gotovine praviti veresiju, istakao je u intervjuu za “Glas Srpske” kandidat SNSD-a za načelnika Dervente Milorad Simić.

Od izbora očekuje da će Derventa da nastavi u trendu koji traje 16 godina pod, kako kaže, njegovom palicom i dobrim orkestrom koji se zove SNSD.

- Derventa je prije 16 godina bila nerazvijena opština, sa mnogo tamnih fotografija i kontinuitetom smo došli na listu razvijenih, u vrh Srpske po mnogo čemu. Nismo dobili još, ali smo ispunili zakonske uslove i na pragu smo da dobijemo status grada. To je veliki, nevjerovatan iskorak. Svi narodni poslanici, i iz vlasti i iz opozicije, podržali su Nacrt zakona o statusu grada Dervente. I daće bog da će biti usvojen i prijedlog. I nakon toga idemo dalje. Borićemo se da naš grad bude sjedište posavske regije sa Brodom, Modričom i Vukosavljem. Sve smo to zaslužili, zbog napretka i istorije. Imamo čime da se pohvalimo.

GLAS: Šta je okosnica kampanje?

SIMIĆ: Zadržaću trend. Imamo najveći izvoz u okruženju. Pregovaramo sa novim investitorima. Napravljen je dobar privredni milje, radimo i na povezivanju sa autoputem. Doveli smo pitku vodu do dosta domaćinstava, a idemo sa elaboratom da još 800 i 900 seoskih domaćinstva priključimo na gradski vodovod. Imamo stabilan budžet, dobro radimo i zato ponavljamo da od gotovine ne treba praviti veresiju. Znamo kako treba i pokazali smo. Nije sve med i mlijeko, ima problema, radimo i tim trendom treba ići, a siguran sam da će Derventa tako i nastaviti.

GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako dobijete podršku građana?

SIMIĆ: Izbori mi nisu nikada bili dan “d”. Nikada nisam ni gajio tu priču prije i poslije izbora. Izbori su samo jedan prijemni ispit. Imamo viziju i ne damo da nam se pojavi neko kvalitetniji. Ovo je peti put, imam nevjerovatnu podršku svog članstva, rukovodstva stranke vjerovatno zbog rezultata. I uvjereni smo da će sve ići lijepo, bez turbulencija i kada je riječ o odbornicima. Imam potpisan koalicioni sporazum sa 12 partnera o podršci. I to puno govori. Ljudi vole pobjednike.

“Ne daj bože”

GLAS: Kako ocjenjujete političke protivnike?

SIMIĆ: Svako ima šansu, ali mi smo katastrofalne stvari naslijedili. Slogan, ne mog političkog protivnika, već recimo rivala “da nam bude bolje” je gaf. Rekao sam da je njima bilo bolje kada su podijelili svu imovinu Dervente partijskim drugovima i svi su se na tome bogatili. Ne daj bože da se to vrijeme vrati. Svi zajedno moramo očuvati ove tekovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana