Milanko Mihajlica: Republika Srpska na prvom mjestu

Željka Dobrić
Milanko Mihajlica: Republika Srpska na prvom mjestu

Postoje realne šanse da u svim izbornim jedinicama imamo dovoljan broj glasova za osvajanje mandata na izborima, rekao je u intervjuu "Glasu Srpske" nosilac liste Srpske radikalne stranke Republike Srpske za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici jedan Milanko Mihajlica.

- Republika Srpska nam je na prvom mjestu. Što se tiče ekonomskog programa, u prvom planu nam je veća stopa zaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta i povećanje životnog standarda građana - istakao je Mihajlica.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora?

MIHAJLICA: Očekujemo ubjedljivu pobjedu opozicionih stranaka, kandidata koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika Srpske Ognjena Tadić i kandidata koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Uvjeren sam u pobjedu opozicionih stranaka za parlamente RS i BiH i u dovoljan broj poslanika za formiranje nove vlade RS i Savjeta ministara BiH.

* GLAS: Koliko glasova birača i kakvu izlaznost očekujete? MIHAJLICA: Izlaznost je veoma važna i pozivamo građane da izađu na izbore. Uvjeren sam da je mnogo nezadovoljnih u RS i da opozicija neće imati težak zadatak da pobijedi na izborima. Naše šanse su realne da u svim izbornim jedinicama imamo dovoljan broj glasova za osvajanje mandata.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

MIHAJLICA: Prvo ćemo stvoriti normalnu atmosferu u RS, da ljudi žive od svoga znanja i svoga rada. Obračunaćemo se sa mafijom, jer smo mi jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi. Naš prioritet biće i izmjene zakona o javnim nabavkama, revizija privatizacije i insistiraćemo na provjeri nezakonito stečene imovine. Srpska nam je na prvom mjestu i ponosni smo na to što smo jedina parlamentarna stranka koja nije prihvatila nijednu odluku o prenosu nadležnosti sa RS na BiH i ostaćemo tome dosljedni. U tom kontekstu spremni smo da sarađujemo sa svima koji se budu ponašali kao mi.

* GLAS: Šta SRS RS nudi u svom političkom i ekonomskom programu?

MIHAJLICA: Republika Srpska u političkom smislu nam je u prvom planu. Neprihvatljivo je da se vrše bilo kakve promjene ustava RS i BiH a da se građani ne konsultuju na referendumu. Trebalo bi ih konsultovati i o pristupanju NATO-u. Protiv smo prenosa nadležnosti sa RS na BiH i ukidanja entitetskog glasanja. Važno da je snažnije nastupimo na međunarodnoj sceni i da bolje sarađujemo sa Srbijom. Što se tiče ekonomskog programa, u prvom planu nam je veća stopa zaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje životnog standarda građana i stvaranje pretpostavki za redovnu i uvećanu isplatu penzija i socijalnih davanja.

Garancije

* GLAS: Kako ćete da garantujete građanima da ćete ispuniti obećano, ako pobijedite na izborima?

MIHAJLICA: Garantujemo im svojim dosadašnjim ponašanjem jer mi nismo stranka koja je jedno govorila a drugo radila. Narodne probleme doživljavamo kao svoje i spremni smo da u granicama svojih mogućnosti i sa stepenom podrške koju dobijemo od naroda uzvratimo tom istom narodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana