Mijatović: Zdravlje građana je na prvom mjestu

Srna
Mijatović: Zdravlje građana je na prvom mjestu

BIJELjINA - Socijalistička partija Srpske organizovala je danas u Bijeljini punkt za besplatno mjerenje šećera u krvi, uz poruku da je zdravlje građana na prvom mjestu.

Nosilac liste kandidata za odbornike Socijalističke partije Srpske Srđan Mijatović rekao je novinarima da je, s obzirom na to da je ljekar, smatrao da je ovo najbolji način da za građane Bijeljine učine nešto konkretno po pitanju prevencije.

On je istakao da je Socijalistička partija Srpske u Bijeljini sve predizborne aktivnosti vodila u skladu sa epidemiološkim mjerama i pozvao građane da u nedjelju, 15. novembra, izađu na birališta uz mjere lične zaštite.

“Kad smo svi zdravi, sve drugo što je potrebno uraditi, radićemo lakše i timski”, poručio je Mijatović.

Akcija je organizovana u centru grada, povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a uz Mijatovića je na punktu bila i odbornički kandidat Socijalističke partije Srpske Stoja Pajić Tomić, nezaposleni magistar farmacije.

Ona je istakla da je ovo jedan od načina da se ukaže na značaj ranog otkrivanja dijabetesa i poručila da prevencija podrazumijeva promjenu stila života, da je važna pravilna ishrana, fizička aktivnost, regulisanje tjelesne težine, prekid konzumiranja cigareta i redukcija stresa.

“Sve je manje fizičke aktivnosti, ishrana je nepravilna, tempo života je takav da se negativno odražava na zdravlje, a, nažalost, sve to predstavlja povoljnu podlogu za razvoj dijabetesa, bolesti koja može da nanese mnogo zdravstvenih problema”, naglasila je Tomićeva. /kraj/ljb/vj/foto
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana