Mijatović: Mlade zadržati u Srpskoj

Srna
Mijatović: Mlade zadržati u Srpskoj

BIJELjINA - Nosilac liste SPS iz Izborne jedinice šest Srđan Mijatović rekao je da su mladi jedna od značajnih tema programa ove stranke i da je neophodno zadržati ih u Republici Srpskoj kroz razvojne programe.

Mijatović je na konferenciji za novinare u Bijeljini rekao da su mladi ključ opstanka Republike Srpske, te da im treba obezbijediti povoljnije stambene kredite, omogućiti kredite za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i obezbijediti da svako novorođeno dijete dobije 5.000 KM, odmah po rođenju, a u nerazvijenim opštinama 10.000 KM.

On je naglasio da je veoma važno studentima obezbijediti veće stipendije, te činiti sve na razvoju školstva i prestati sa školovanjem kadra koji uglavnom, kako je rekao, nikome nije potreban, te reformisati visoko školstvo i usaglasiti ga sa privrednim razvojem Republike Srpske.

"Neophodno je uvoditi strane kompanije, koristiti domaće resurse, a Republika Srpska je, pored bivših republika Jugoslavije, jedan od važnih prostora na koji dolaze strane kompanije. Da bismo u ovome uspjeli potrebno je da obezbijedimo sigurnost investiconog kapitala, pravnu sigurnost", naveo je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana