Mićić: Ispunjeno obećanje - uređen kanal Dašnica

Srna
Mićić: Ispunjeno obećanje - uređen kanal Dašnica

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je danas zadovoljstvo što je okončano uređenje kanala Dašnica, projekta realizovanog u saradnji sa Vladom Republike Srpske, kojim je grad dobio jedno od najuređenijih šetališta, ali i zaštitu od poplava.

"Prije pet-šest godina obećao sam da ćemo napraviti pješačku i biciklističku stazu, te potpuno urediti ovaj kanal. Neki su to primali sa nevjericom, a kada smo napravili projekat i sve završili zajedničkim sredstvima sa Vladom republike Srpske i preduzećem žVode Srpskež, u vodu su pale sve priče da to nije dobar posao", rekao je Mićić novinarima nakon što je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom na upotrebu predao rekonstruisani kanal Dašnica u čije je uređenje uloženo gotovo pet miliona KM.

Mićić je naglasio da je sve ovo postignuto zahvaljujući dogovoru 10 političkih partija koje su dogovorile da podijele odgovornost u vezi sa ovim poslom, kao i da svi nivoi vlasti pomognu gradu Bijeljina da nastavi da radi sve što je radio prethodnih godina, a sada i uz njihovu pomoć.

"Uradili smo mnogo toga, a Bijeljina je grad koji se najbrže razvijao u Republici Srpskoj. Sad želimo da bude grad budućnosti. Ovaj kanal ima dvostruku ulogu - s jedne strane lijepo izgleda, ima biciklističku i stazu za šetanje, ali imamo i zaštitu od poplava. Ovdje je onoliko metara kubnih vode koliko hoćemo, a sav višak vode ide u Majevički obodni kanal. To je sigurno dobro što se tiče ovog projekta", rekao je Mićić.

On je istakao da uređenje kanala Dašnica nije jedini projekat, te da ih ima još mnogo.

"Ono što smo dogovorili sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i sa drugim političkim partijama je za budućnost Bijeljine i sigurno je da ćemo nastaviti istim tempom", rekao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana